• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Milletin Vekilleri Görüştü, Kararını Verdi

Milletin Vekilleri Görüştü, Kararını Verdi
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Adana İl Başkanlığınca, Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen "Sandık Yönetimleri Toplantısı"na katıldı.

Toplantıya katılan partililere hitap eden Başbakan Yıldırım, salondan yükselen "Türkiye seninle gurur duyuyor." tezahüratına, "Allah'ına kurban Adana." diyerek karşılık verdi.

Mersin'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin en modern hastanesini hizmete açtıklarını hatırlatan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızın size selamını getirdim, üzerimde kalmasın." dedi.

Mersin ziyaretinin ardından tekrar Adana'ya döndüklerini anlatan Başbakan Yıldırım, "Adana'ya uğramadan gitmek var mı? Çünkü Adana, Türkiye'nin birinci ilidir. Adana'nın plakası birdir. Adana, birinci olmaya layık bir şehirdir. Onun için buraya uğramadan işimiz rast gitmez. Sizlerle buluşmak, sizlerden enerji almak ve durmadan yola devam etmek için buralardayız." ifadelerini kullandı.

“KARARIMIZ EVET”

Salondaki vatandaşlara, "Niye buradayız, niye buradasınız?" diye soran Yıldırım, üç kez "Evet" karşılığını alması üzerine, "Şimdi duydum. Orada yazıyor işte, kararımız evet." karşılığını verdi.

AK Parti'nin kurulduğu yıldan bu yana, kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 17 yıldır yoluna devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Önümüze çok şey çıktı. Bir yandan milletin hasretini çektiği hizmetleri, eserleri birer birer yaparken diğer yandan da önümüzden arkamızdan kuyumuzu kazmaya, hızımızı kesmeye çalışan vesayet odaklarını da birer birer yok ederek bugünlere geldik. 'AK Parti, tek başına iş başına' dediniz. ve 2002'de AK Parti iş başına geldi. 363 milletvekili var. 2007'ye geldik, cumhurbaşkanı seçilecek. Hiç şüphe var mı? Gideceğiz, Mecliste 363 milletvekilimiz aslanlar gibi oyunu verecek, cumhurbaşkanını seçecek ama ne oldu? Bir icat çıkardılar. İcat ne? '367 milletvekili olmadan Meclis toplanmaz, cumhurbaşkanı seçilmez.' Türkiye Cumhuriyeti'nde kuruluşundan beri hiç olmamış bir şeyi yapmaya karar verdiler. Orada yapılacak şey belliydi. Dedik ki 'Arkadaşlar biz vekiliz. Bu kararı biz vermiyorsak, bunu asıl olan verir, vatandaşın kendisi verir. Bunu bir Adana'ya soralım, bunu bir Türkiye'ye soralım.' dedik."

“2007’DE ANLAMAMIŞLAR”

2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Adana'nın yüzde 61 ile "Evet" dediğini hatırlatan Yıldırım, "2007, geldik 2015, 10 yıl geçti. Her yıl için bir puan, koy 61'in üzerine, 71. O zaman yüzde 61 dediniz, 10 yıl geçti, üzerine 10 puan daha koymamız lazım. Hedef yüzde 71 ve üzeri. Size de bu yakışır ama bir de '01' Adana olunca birinciliği de başkasına kaptırmak yok." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu anayasa değişikliğine ne gerek var, bu anayasa değişikliğiyle ne yapacaksınız?" eleştirilerine ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Onlar 2007'de anlamamışlar, 2011'de de anlamadılar, 2014'te de anlamadılar,  2016'da hiç anlamadılar ama şimdi anlayacaklar. Bu yapılan değişiklik aslında 2007'deki değişiklik dolayısıyla eksik kalan işlerin tamamlanmasıdır. Ondan başka bir şey değil. Eğer siz cumhurbaşkanını doğrudan seçiyorsanız, görevi de sorumluluğu da yetkiyi de ona vereceksiniz. Hesabı da ondan soracaksınız."

“MECBURİ BİR DEĞİŞİKLİK”

Yıldırım, nisanda yapılacak referandumun, 2007'deki referandumla Anayasa'ya giren "cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi" hükmünün gereği olan mecburi bir değişiklik olduğunu söyledi.

Salondaki partililere seslenen Yıldırım, "Adana'ya hızlı tren, Adana-Mersin arası hızlı tren, Adana-Mersin arasında yeni demiryolu hattı kurmak, Adana'nın geleceği ve refahı, Adanalıların mutluluğu, Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliği, terörün bir daha ülke gündeminde kalmaması için kararımız evet" ifadelerini kullandı.

Adana'da 4 bin 415 sandık, 1,5 milyona yakın seçmen bulunduğunu, "Sandık deyip geçmeyelim, seçim sandıkta kazanılır, seçim sandıkta kaybedilir. Siz sandık yöneticileri olarak vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin verdiği oyların çalınmaması için gereken dikkati göstereceksiniz. Dikkatli olacağız, gözümüz gibi sandıklara bakacağız." dedi.

Salondaki partililerin Adana'ya tramvay yapılması talebi üzerine Yıldırım, tramvayın da yapılacağını, AK Parti'nin verdiği her sözü tuttuğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'yi doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle bölünmüş yollarla donattık, yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik, yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürmeyiz. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet, gerisi angarya. Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine zarar vermek isteyenlerin bir kez daha nisanda derslerini vermeye, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü engellemeye çalışanlara, dünyanın en büyük havalimanını engellemeye çalışanlara, Avrasya'yı, şehir hastanelerini geciktirenlere 'Dur' demeye var mısınız?" diye soran Yıldırım'a, salondaki partililer "Evet" diyerek karşılık verdi.

"MİLLETİN VEKİLLERİ GÖRÜŞTÜ, KARARINI VERDİ"

Anamuhalefet partisinin "Bu anayasa değişikliği bir dayatmadır" ifadesini kullandığını dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kardeşim, Kemal Bey, bir ay boyunca bu vekiller, gece demedi, gündüz demedi, Mecliste çalıştılar, ne söyleyeceklerse hepsini söylediler. Bizim Mustafa Elitaş traş olmaya bile vakit bulamadı, sakal bıraktı. Hala anlamadınız mı? Bunun neresi dayatma, milletin vekilleri görüştü, kararını verdi. Siz milletin vekillerinin verdiği kararı tanımazsanız, millet sizi tanır mı? Tanımaz. Önümüzde temiz iki ayımız var, iki ay boş durmak yok. Milletin kafasını karıştıranlar, Türkiye'nin hızını kesenler, Türkiye'nin geleceğini geciktirenler, aydınlık yarınlarına engel olanlara hesap sormaya var mısınız?"

15 Temmuz gecesi vatandaşların darbeye "Dur" dediğini anımsatan Yıldırım, vatandaşların aydınlığa, demokrasiye "Evet" dediğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, salondaki partililerin FETÖ mensuplarını kastederek, "Bu hainlerin maaşlarını kesin" sözü üzerine "Hiç merak etmeyin burunlarından fitil fitil gelecek, hiç merak etmeyin. Bu ülkenin masum insanlarına silah doğrultanlar, uçaklarını, helikopterlerini, mermilerini acımasızca insanlar üzerine yağdıranlar hesabını yüce Türk adaleti önünde en ağır şekilde verecekler" diye konuştu.

"Öldürme bizim işimiz değil" diyen Yıldırım, "Biz Adalet ve Kalkınma Partisiyiz, AK Parti'yiz. AK Parti'ye yakışan yaşatmaktır ama alçaklık varsa haddini de bildirmektir" dedi.

Toplantıyı düzenleyenlere teşekkür eden Yıldırım'ın, "Durmak yok" sözlerine salondakiler, "Yola devam" karşılığını verdi.

Binali Yıldırım, programa gelişi sırasında, Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu girişinde Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, milletvekilleri ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Salona girişinde partilileri selamlayan Yıldırım, daha sonra salonda kendisi için ayrılan bölüme geçti.

Yıldırım, Türk bayrağının yer aldığı, "Daha güçlü bir Türkiye için halkoylamasına evet" yazılı platformda partililere hitap etti.

Başbakan Yıldırım'a, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni tarafından Osmanlı tuğrasının yer aldığı tablo hediye edildi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894