• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

“Beydağ Barajı kurumadı, seviye düştü!”

“Beydağ Barajı kurumadı, seviye düştü!”
Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde Beydağ Barajı’nın ‘tamamen kuruduğu’ iddialarına tepki gösterdi.

Bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde Beydağ Barajı’nın ‘tamamen kuruduğu’ iddialarına tepki gösteren Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “Haberler asılsız!” dedi İzmir’in merkeze en uzak ilçesi Beydağ’da ‘Baraj tamamen kurudu’ iddialarına Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar’dan yanıt gecikmedi. 

Sulama amacıyla yapılan Beydağ Barajı’nda silindirle sıkıştırılmış beton tekniğinin kullanıldığı söyleyen Başkan Yılmazlar, Küçük Menderes Nehri üzerine inşa edilen barajın 2007 yılında faaliyete geçtiğini ve 7 buçuk milyon metreküp su barındırdığını dile getirdi. 

Başkan Yılmazlar, “Bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde Beydağ Barajı’nın tamamen kuruduğu yönünde asılsız paylaşımlarda bulunulmuş ve haberler yapılmıştır. Ancak gereksiz ve asılsız haberlerdir. Maalesef gerçeği yansıtmamaktadır. Habercilik klavye ile olacak iş değil. Bu tip haberler yapılırken dürüst gazeteciler yerinde inceleme yaparak gerçeği yansıtarak haber yapmalıdır” değerlendirmesinde bulundu. 

‘KÜRESEL ISINMA’ 
“Barajın kuruduğu yönündeki haberler asılsızdır” diyen Yılmazlar, “Küresel ısınmaya bağlı mevsim değişiklikleri nedeniyle havzanın yeterli yağış alamaması Beydağ Barajı’ndaki su seviyesi oranlarını özellikle yaz aylarında bir hayli düşürüyor. Ancak herhangi bir kuruma söz konusu değildir. Beydağ Barajı’nda kooperatif tarafından ortalama 600 kilo balık avlanıyor. Beydağ Barajı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden balıkçı teknesi, motoru, ağ malzemeleri, soğutma konteyneri ve buz makinesi desteği alan S.S. Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri aktif olarak balıkçılık yapıyor. Kooperatif üyeleri ayda yaklaşık 600 kilo balık avlayarak ekonomilerine de katkı sağlıyor. Ayrıca barajda 7 buçuk milyon metreküp su mevcuttur” ifadelerini kullandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894