• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İzmir Ve İzmirlilik Kimsenin Tekelinde Değildir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İzmir Ve İzmirlilik  Kimsenin Tekelinde Değildir"
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti aday tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu

erdogan-01.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir belediye başkan adayları tanıtım toplantısında, "İzmir kimsenin tekelinde değildir" diyerek, CHP'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, körfezdeki kokunun kimyasallarla bastırılmaya çalışıldığını kaydederek, "Bunlarda darbecilikle övünmekten, bölücü örgütün güdümündeki partiye şehri peşkeş çekmeye, ecdadımıza küfretmeye kadar her şey var. Bunlar 31 Martta hak ettikleri dersi alacaklardır" diye konuştu.

  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti aday tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına, sabah saatlerinde Menderes açıklarında meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremden etkilenen İzmirlilere geçmiş olsun dileklerini sunarak başlayan Erdoğan, "Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü kazadan, beladan, afetten muhafaza eylesin" dedi. 

"Şovla Belediyecilik Devri Sona Erdi" 
AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın ardından İzmirlilere ve teşkilata seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İzmir'in tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağına inanıyorum" diyerek, adayların şehirler için geliştirdikleri vizyon projelerini ve hizmet odaklı çalışmalarını vurguladı.31 Mart seçimlerinde İzmir'in ve Türkiye'nin gerçek belediyecilikten yana tercih kullanacağına olan inancını dile getiren Erdoğan  "Büyükşehir adaylarımız, şehirlerimiz için geliştirdikleri vizyon projelerini açıklamaya başladılar," diyen Erdoğan, 31 Mart'ta İzmir'in tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağına inandığını belirtti. Başkan Erdoğan “İzmir'in tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağına inanıyorum. Adaylarımızın da kendi alanlarında aynı başarıyı göstereceğinden emminim. Türkiye'de sadece şovla, yalanla, algıyla belediye başkanlığı yaparak şehirlerimizin yıllarını heba etme devri sona ermiştir. Milletimiz 31 Mart'ta şehirlerini, ortak değerlerini istismar siyasetiyle değil eser ve hizmet siyasetiyle yönetecek bel başkanlarını tercih edecektir" ifadelerini kulandı.

erdogan-02.jpg
  
"Geleceğin Türkiye'sine Yürüyelim"
  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan , hükümet olarak 21 yıldır Türkiye'yi temel altyapı yatırımlarıyla donattıklarını ve şimdi yerel yönetimlerle birlikte şehirleri daha da ileriye taşımak istediklerini belirtti.  Sadece belediye değil, merkezi yönetimin de önemine işaret eden Erdoğan “1 yıldır ülkemizi baştan sona temel altyapı yatırımlarıyla donattık. Vizyon ve gönül birliği içinde hükümet yerel yönetim sinerjisiyle yatırımları hayata geçirdik. Gelin İzmir başta olmak üzere hiçbir şehrimizi Türkiye Yüzyılı belediyeciliği vizyonundan ve kazançlarından mahrum bırakmayalım. Sadece belediyeden beklemeyeceğiz ya öbür taraftan merkezi yönetim olarak bu milletin efendisi değil hizmetkarı olan Erdoğan kardeşiniz ulaşımıyla, suyuyla, arıtmasıyla, çevresiyle yeşiliyle, sosyal destekleriyle ülkemize yakışır, milletimizin beklentilerine cevap verecek belediyelerle geleceğin Türkiye'sine yürüyelim. Bunu da ancak her yerde, her durumda, her anda şehrinin  hizmetinde insanımızın yanında yer alacak Cumhurbaşkanıyla,  belediye başkanlarıyla sağlayabiliriz.” diye konuştu 

Bunun her anında, her yerde, her durumda şehrinin hizmetinde, insanın yanında yer alacak cumhurbaşkanıyla, belediye başkanlarıyla sağlanabileceğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Bizim adaylarımız belediye başkanlığı koltuğunda oturan ama gözü, gönlü ve aklı başka yerlerde olan isimler gibi değildir, olmayacaktır. AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndan seçilecek belediye başkanlarımızın sizlerin arzu ettiği şekilde çalışacağının teminatını bizzat veriyoruz. Şehirlerimize verdiği sözleri yerine getirmeyen, vatandaşlarımıza hak ettikleri eser ve hizmetlerle buluşturmayan belediye başkanlarından bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur. Bunun için 31 Mart'ta hepimize çok büyük sorumluluk düşüyor. Önümüzdeki sayılı günleri öyle bir değerlendireceğiz ki kapısı çalınmadık, gönlü kazanılmadık hiçbir insanımızı bırakmayacağız." İfadelerine yer verildi.

"İzmir'i Ayağa Kaldırmak İçin Seferber Olacağız" 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ve diğer adaylarla birlikte İzmir'i yıllardır süren ihmalin ve eksikliklerin üstesinden geleceklerini belirtti. Yerel seçim sürecinde İzmir'in kendilerine vereceği desteği çok önemli gördüklerine dikkati çeken Erdoğan, "Ne İzmir ne de İzmirlilik kimsenin tekelinde değildir. Bu şehre aşkla sevdayla azimle hizmet eden herkes İzmirlidir. Aksini söyleyenler İzmir'e en büyük kötülüğü yapanlardır. Esasen bu iddiayla eser ve hizmet yerine istismar peşinde koşarak ortada dolaşanların gayesi, şehri ihmal ederek İzmirlilere yaptıkları ihanetin ve boğazlarına kadar battıkları yolsuzlukların üzerini örtmektir." ifadelerini kullandı.

Körfez Sorunları ve Geçici Çözümlere Eleştiri 
İzmir Körfezi'ndeki çevresel sorunlara değinen Erdoğan, mevcut yönetimin sorunları geçici çözümlerle bastırmaya çalıştığını eleştirdi. İzmir Körfezi'nin kokudan geçilmediğini, belediye başkanı olmadan önce İstanbul'da Haliç'in de böyle olduğunu anımsatan Erdoğan “Haliç'i bu pisliklerden biz kurtardık. Şu andaki zat göreve geldikten sonra tekrar Haliç eski haline dönmeye başladı. İzmir'in ilçelerinin, mahallelerinin, sokaklarının hali ortada. Şu güzelim körfezi önce kokutup sonra kimyasal maddeyle o kokuyu bastırmaya çalışanların bu şehre verecekleri hiçbir şey yoktur. Gençler, İzmir halkını tıpış tıpış sandığa gidip kendilerine oy verecek güruh olarak görenler, bu şehrin insanlarının gönlünü kazanmak için niye uğraşsın? Biz, İzmir'e efendi olmaya değil, bu şehrin ve insanlarının hizmetkarı olmaya talibiz."dedi.

Şehrin çevresel sorunlarının çözümü için somut adımların atılması gerektiğini altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de Konak Tüneli açılışını, deprem konutlarının inşası ve yaptıkları diğer hizmetleri bu anlayışla hayata geçirdiklerini vurgulayarak, "Bunlarda darbecilikle övünmekten bölücü örgütün güdümündeki partiye şehri peşkeş çekmeye, ecdada ve insanımızın değerlerine küfretmeye kadar her türlü rezillik var. Tüm bu rezilliklerini Atatürk'ün silueti altında gizleyeceklerini sananlar inşallah 31 Mart'ta hak ettikleri dersi alacaklardır." diye konuştu.

İzmir Halkı Sandıkta Kararını Verecek" 
Cumhurbaşkanı, İzmir halkının 31 Mart yerel seçimlerinde şehrin geleceğini şekillendirecek önemli bir karar vereceğini belirtti. "İzmir kendini yıllardır ihmal edenlerden sandıkta hesap soracak," diyerek, halkın gerçek belediyecilik anlayışını benimseyen adayları tercih edeceğine olan inancını ifade etti. Erdoğan, seçimlerin sadece bir yönetim değişikliği değil, aynı zamanda İzmir'in kalkınma ve gelişim yolculuğunda yeni bir başlangıç olacağını vurguladı.

erdogan-03.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894