• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Egeli Müzisyenler Organ Bağışına Notalarla Destek Verdi

Egeli Müzisyenler Organ Bağışına Notalarla  Destek Verdi
Ülkemizde 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Organ ve Doku Bağışı Haftası” içinde İzmir’de çeşitli etkinlikler düzenleniyor

Ülkemizde 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Organ ve Doku Bağışı Haftası” içinde İzmir’de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Bornova Kaymakamlığı, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi işbirliğinde bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tevfik Oğuz, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türk Musikisi Konservatuarı ve Hemşirelik Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Organ bağışına dikkat çekmek için Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı Halk Müziği Korosu ve  Korneanın Sesi grubu mini bir konser verdi.

Etkinlikler kapsamında Bornova Küçükpark Meydanı’nda etkinlik alanı oluşturuldu.    Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri broşür dağıtımı yaparak vatandaşların organ bağışı konusunda bilgilendirdi.  İzmir İl Sağlık Müdürlüğü stantlarda ise organ bağışı yapacak olan vatandaşları bilgilendirerek bağışta bulunmak isteyenlerin formları dolduruldu. Birçok vatandaş bağışta bulundu. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nden etkinliğe katılan bütün öğrenciler ise farkındalık yaratmak ve diğer insanları organ bağışında bulunmaları konusunda teşvik etmek adına organlarını bağışladı.

ŞARKILARLA FARKINDALIK

Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı öğrencilerinin besteledikleri “Umut Ol”  şarkısı,  Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı öğrencilerden oluşan Halk Müziği Korosu tarafından seslendirildi. BELGEM öğrencileri ise organ bağışı temalı tuvalleri boyayarak etkinlik alanında çevreleyecek şekilde sergi alanı oluşturuldu. Korneanın Sesi Müzik Topluluğu üyelerinin mini konser ile etkinlik devam etti. Etkinlik boyunca video çekimi yapıldı ve video klibe dönüştürülerek kamu spotu olarak yayına hazırlanması için çalışma yapıldı.

Organ bağışı haftasında farkındalığı ortaya koymak istediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Geleceğimiz için Cumhuriyetimiz için organ bağışlıyoruz. Bağış yaparak bizden sonra da yaşamaya devam ediyoruz. Etkinlikte emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi/EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894