• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Ege Üniversitesi’nde Microsoft Eğitim Çözümleri Paneli

Ege Üniversitesi’nde Microsoft Eğitim Çözümleri Paneli
Microsoft Türkiye, eğitimcilerin mesleki gelişimlerini desteklemeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf

Microsoft Türkiye, eğitimcilerin mesleki gelişimlerini desteklemeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar –MÖTBE- Kültür Merkezi’nde; Microsoft Türkiye Eğitim Ekibi tarafından Ege Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerine yönelik  “Microsoft Eğitim Çözümleri Paneli” gerçekleştirildi.  

Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen panele;  Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Bilgi İşlem Daire Başkan Vekili Doktor Öğretim Üyesi Cihat Okan Arıkan, Microsoft Türkiye Eğitim Çözümleri Uzmanı Serkan Bilgin ve Ömer Sarpdağ ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarizmir/

Panelin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan,  “ Güncel gelişmeleri hem iş hayatımız hem de özel hayatımız için sürekli takip etmek zorundayız. Bizlerde Ege Üniversitesi olarak yeni ürünleri üniversitemize almaya çalışıyoruz.  Geçtiğimiz günlerde lisanslı SPSS programını üniversite bünyemize aldık. 3 bin adet lisans ile her yıl yenilenen Microsoft ürünleri üyelik anlaşması haricinde, son dönemde bin adet lisanslı SPSS gelişmiş istatistiki analiz yazılımı, 100 adet lisanslı MATLAB mühendislik hesaplamaları yazılımı, 450 adet lisanslı Creo Parametric 3D modelleme yazılımı gibi üniversitemizin iş ihtiyacı olarak belirlenmiş ve alımı yapıldı. Üniversitemizin ihtiyaç duyduğu yazılımları ve programları almaya devam edeceğiz” dedi

Bilgi İşlem Daire Başkan Vekili Doktor Öğretim Üyesi Cihat Okan Arıkan, “Sürekli gelişen teknoloji her sektörde olduğu gibi eğitim sektöründe de yenilikler ve avantajlar getirmektedir. Gelişen dünyaya ayak uydurabilmek için önce üniversitelerimiz teknoloji ile iç içe olmak zorundadır. Teknolojiyi her alanda hayatımızı kolaylaştırmak ve yaptığımız işin kalitesini yükseltmek adına kullanmalıyız” dedi. 

Panele konuşmacı olarak katılan Microsoft Türkiye Eğitim Çözümleri Uzmanı Serkan Bilgin, geleceğin iş konuları ile ilgili bilgi verdikten sonra Ege Üniversitesi-Microsoft işbirliğiyle sunulan eğitim ve yazılım imkanları hakkında bilgi verdi. Daha sonra söz alan  Microsoft Türkiye Eğitim Çözümleri Uzmanı Ömer Sarpdağ ise akademisyenlerin, öğrencilerin ve idari personelin kullanımına sunulan yazılımların özellikleri ve kullanım alanları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Panelde alanında uzman isimler,  teknoloji ile öğretim ve öğrenim alanlarında çağdaş, yenilikçi ve etkin yaklaşımlar ile ilgili bilgi paylaşımda bulundu.  Panel kapsamında Microsoft Eğitim Vizyonu, Global Yapıda Eğitimde Gelinen Nokta,  21.Yüzyıl Becerileri Kazandıran Microsoft Eğitim Araçları ve Microsoft Eğitmen Ağı gibi konular incelendi. /EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894