• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Funda Kurtkaya'dan Uluslararası Bir Ödül de Okuluna

Funda Kurtkaya'dan Uluslararası Bir Ödül de Okuluna
Eğitim alanında yapmış olduğu bir çok projeler ve çalışmalarla farkındalık yaratan, öğrencileri ve velilerinin gönlünde taht kuran Funda öğretmen ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Eğitim alanında yapmış olduğu bir çok projeler ve çalışmalarla farkındalık yaratan, öğrencileri ve velilerinin gönlünde taht kuran Funda öğretmen ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

İzmir Aliağa Mehmet Saka İlkokulu "Çevre Dostu En İyi Okul" ödülüne layık görüldü. AKS Global School Award-Küresel Okul Ödülleri kapsamında Yeni Delhi'de düzenlenen törende Mehmet Saka İlkokulu Müdür Yardımcısı Funda Kurtkaya ülkemizi temsil etti. Geçen yıl Dubai Global Education Awards-Küresel Eğitim Ödülleri kapsamında “Yılın En İyi Müdür Yardımcısı” ödülünü alan Funda Kurtkaya ülkemize büyük bir gurur daha yaşattı.

f-kurtkaya-mehmet-saka-04.jpg


Eğitimde fark yaratan okulları tanıtma, çevre duyarlılıklarını takdir etmeyi amaçlayan dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan Global School Awards’a dünyanın çeşitli ülkelerinden başvurular yapıldı. Başvurular sonucunda İzmir Aliağa Mehmet Saka İlkokulu "Çevre Dostu En İyi Okul" ödülüne layık görüldü ve bu ödül Aliağa'da sevinçle karşılandı. Hindistan'nın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen törende ödülü bu yıl, AKS Global Education Awards- Küresel Eğitim Ödülleri kapsamında “Yılın En İyi Müdür Yardımcısı” ödülünü alan Mehmet Saka İlkokulu Müdür Yardımcısı Funda Kurtkaya okulunu temsilen aldı.

f-kurtkaya-mehmet-saka-03.jpg

Ödül töreninden sonra bir açıklama yapan Mehmet Saka İlkokulu Müdür Yardımcısı Funda Kurtkaya çalışmalarının karşılığını almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek: “Okulumuza bu ödülü kazandırmanın duygusal anını ve haklı gururunu yaşıyoruz. Çevre ile ilgili projeler ve etkinliklerle okul olarak çevremizde farkındalık yaratmak adına çalışmalar yaptık. Kuruculuğunu yaptığımız uluslararası eTwinning projelerinde; çevre, iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji konularında çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizin iklim krizi ile mücadele sürecine aktif katılımını sağlamak ve problem çözme kapasitesini artırmak için çabaladık. Sürdürülebilir yaşam tarzları inşaa etmeleri ve yaşanabilir bir Dünya tasarlamaları için eğitimlerle, etkinliklerle, projelerle destekledik. Bu çalışmalarımız okulumuzla sınırlı kalsın istemedik, buradan yola çıkarak TRT Belgesel Kanalı Sıfır Atık Programı’nın bir bölümü okulumuzda çekildi. Bu belgesel bizim daha geniş kitlelere ulaşmamıza olanak sağladı.”dedi.

f-kurtkaya-mehmet-saka-01.jpg

Funda Kurtkaya “İklim kriziyle mücadele sürecimizde çalışmalarımızın dünya çapında bir ödülle onaylanması ve taçlandırılması gurur verici. Global School Awards kapsamında Çevre Dostu En İyi Okul kategorisinde okulum, okul müdürüm, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına, en çok da bir Türk kadını olarak bu ödülü Cumhuriyetimizin 100. Yılında; ülkemizi, bayrağımızı, İzmir’imizi, Aliağa’mızı temsilen almanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum.Başvurum esnasında desteğini esirgemeyen okul müdürüme, birbirinden şahane etkinliklerle çevre dostu nesiller yetiştiren öğretmen arkadaşlarıma, minik yürekleriyle çevreye dost dokunuşlar yapan öğrencilerimize, her daim yanımızda olan velilerimize, her zaman destekçim olan kıymetli eşim Çevre Mühendisi Recep Kurtkaya'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.f-kurtkaya-mehmet-saka-02.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894