• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Türk Markalarının Kalitesine Hayranım

Türk Markalarının Kalitesine Hayranım
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) konuğu olan Güney Afrika Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille, Türkiye’nin tekstil ürünlerinin kalitesinde bir dünya markası olduğunu belirterek, “Tecrübenizden faydalanmak istiyoruz” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) konuğu olan Güney Afrika Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille, Türkiye’nin tekstil ürünlerinin kalitesinde bir dünya markası olduğunu belirterek, “Tecrübenizden faydalanmak istiyoruz” dedi.

BTSO, Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille ve beraberindeki heyeti ağırladı. Güney Afrikalı misafirleri, Oda Hizmet Binası’nda konuk eden BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu, Türkiye’nin üretim üssü konumundaki Bursa’nın ülkenin ikinci büyük ihracatçı kenti olduğunu söyledi. Dünyanın dört bir yanına ürünlerini pazarlayan Bursa’nın 112 ülkeden fazla ihracat yaptığının altını çizen Çekmişoğlu, Güney Afrika ile Bursa arasındaki ticari işbirliklerinin daha da gelişmesi için iş gezilerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

BURSA’DA 136 FİRMA GÜNEY AFRİKA İLE TİCARET YAPIYOR

Bursa’dan Güney Afrika Cumhuriyetine ihracat yapan 136 firma bulunduğunu ifade eden Çekmişoğlu, “Bursa iş dünyası olarak mutlaka yeni ortaklıklar ve ticari işbirlikleri için adımlarımızı hızlandırmalıyız. BTSO olarak Güney Afrika pazarına büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü temsilcilerimizi Ekonomi Bakanlığı’nın UR-GE ve Odamızın destekleriyle Mama Magic fuarına taşıdık. Bu fuarda üyelerimiz, önemli iş bağlantıları kurma imkanı yakaladı. Sizin ziyaretinizin de Bursa ile Güney Afrika arasındaki işbirliği köprüsünün güçlenmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

KENT EKONOMİSİNDE HİZMET SEKTÖRÜNÜN PAYI BÜYÜK

Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille, Cape Town’un Güney Afrika’nın nüfus bakımından en büyük ikinci şehri olduğunu söyledi. Kent ekonomisinde ağırlıklı olarak turizm ve sağlık başta olmak üzere hizmet sektörünün hakim olduğunu kaydeden De Lille, kentte çok uluslu yüzlerce şirket olduğunu ifade etti. Cape Town’da bilişim alanında önemli firmaların faaliyette olduğunu vurgulayan De Lille, kentin dünyada en çok görülmesi gereken şehirler arasında yer aldığını belirtti.

“DÜNYADA BİR MARKASINIZ”

Patricia De Lille, Türkiye’nin sanayi ve üretim tecrübesinin çok güven verici olduğunu söyledi. Türkiye’nin özellikle tekstil sektöründeki kalitesiyle dünyada bir marka olduğunu vurgulayan De Lille, “Çin ürünleri ne kadar ucuz olursa olsun Türk markaları gibi kaliteli değil. Türk tekstil ürünlerinin niteliğine hayranım. Bu konuda sizin tecrübenizden faydalanmak istiyoruz” dedi.  De Lille, Türk şirketlerinin Afrika pazarında açılması için Cape Town’un büyük fırsatlar taşıdığını belirterek, Bursalı firmaları ülkesine yatırıma davet etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894