• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 11 °C

Tarım ve Gıda Sektörünün Parlayan Yıldızı Su Ürünleri…

Tarım ve Gıda Sektörünün Parlayan Yıldızı Su Ürünleri…
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, “Ülkemizin 3 yanı denizlerle çevirili. Akarsularıyla ve gölleriyle birlikte baktığımızda çok önemli bir sektörün içerisinde bulunuyo

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde konuşan  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun,  “Ülkemizin 3 yanı denizlerle çevirili. Akarsularıyla ve gölleriyle birlikte baktığımızda çok önemli bir sektörün içerisinde bulunuyorsunuz. Geleceğinizin inşallah açık ve aydınlık olacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE  Kültür Merkezi’nde  gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Şükran Çaklı ve Yaşar Holding Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık İcra Başkan Yardımcısı Hasan Girenes’in katıldığı törende genç mühendisler keplerini fırlattı. Fakülte birincisi Burak Altay’a , ikincisi Furkan Aksakal’a ve üçüncüsü Merve Öner’e başarı plaketi verildi.

KENDİNİZE GÜVENİN
Prof. Dr. Şükran Çaklı, “Sevgili mezunlarımız sizleri meslektaşımız olarak yolcu ettiğimiz bugünü eminim hayatınız boyunca hatırlayacaksınız. Geleceğimizin güvencesi olan sizler bilimi ve teknolojiyi kullanan, demokrasiye ve insan haklarına saygılı, erdemli, sorunları neden-sonuç ilişkileri içerisinde çözüp üretebilen, araştıran, sorgulayan, etik ve ulusal değerlere bağlı Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan dünyanın her ülkesinde çalışabilecek birikime sahip sağduyulu, çağdaş bireyler olmak zorundasınız. Bilginize, görgünüze ve kendinize güvenin çünkü sizler iyi yetiştirildiniz. Diploma törenleri coşku ve heyecanın yanında biraz da hüzün içerir. Bir dönemin bitişi yeni bir dönemin başlangıcıdır. Sizleri Ege Üniversitesi’nde çevreyle bütünleşik, su ürünleri kaynaklarını koruyan ve kollayan sürdürülebilir kullanımlarını sağlayan, bilgilerini sürekli yenileyen su ürünleri mühendisleri olarak yetiştirdik. Yolunuz açık bahtınız açık olsun” dedi. 

‘ÇOK ÖNEMLİ BİR SEKTÖRÜN İÇERİSİNDE OLACAKSINIZ’
Rektör Prof. Dr. Cüney Hoşcoşkun, “Siz 2016 yılı mezunlarını hayata başlayan genç bireyler olarak başarı dileklerimle birlikte kutluyorum. Ülkemizin 3 yanı denizlerle çevirili ayrıca akarsularıyla ve gölleriyle birlikte baktığımızda çok önemli sektörün içerisinde olacağınız düşüncesiyle geleceğinizin inşallah açık ve aydınlık olacağını düşünüyorum ve sizler bu yönüyle de ülkemize, vatanımıza ve milletimize hizmet edecek olan genç enerjik beyinlersiniz. Sizleri yeni hayata başladığınız bugünde başarıyla ve mutlulukla önünüze dimdik bakarak ve hedefinize ulaşarak kaliteli hizmet vereceğinizi  umarak buradan uğurluyorum. Uğurlarken de gönlüm hiçbir zaman sıkıntı içerisinde değil mutluluk içerisinde. Size önünüzdeki yaşantınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
‘SEKTÖRÜ ÇOK DAHA İYİ YERLERDE GÖRECEĞİZ’
Hasan Girenes, “Bu mutlu gününüzde sizlerin heyecanına ortak olmaktan büyük onur duyuyorum. Değerli mezunlarım yıllar önce ben de sizler gibi mezun olurken karmaşık duygular içerisindeydim. Önümdeki upuzun yolu belirsizliği beni ürkütüyordu. Zamanla o yolda dikkatli ve sağlam adımlarla yürümeyi öğreniyor insan. 30 yılı bulan iş hayatımda şunu anladım ki önemli olan makam mevki ya da prestij değil, tarihe bırakılan izdir. Topluma, sektöre ve çevreye kattığınız değer kadar değer kazanacaksınız. Çok doğru bir zamanda çok doğru bir yerde çok stratejik bir eğitim aldığınızı içtenlikle söylemeliyim. Bugün Türkiye’de tarım ve gıda sektörlerinin parlayan yıldızı artık su ürünleridir. Üretiminin katma değeri, istihdama katkısı balık gibi kıymetli bir proteinin tüketimdeki önemi ve ihracatın yıldızı olması nedeniyle bunu söylüyorum. Sektörümüz son dönemdeki yatırımlarla Türkiye ekonomisi cari açığının kapatılmasında stratejik bir pozisyona sahip oldu. Yakın gelecekte sektörü çok daha iyi yerlerde göreceğimize eminim. Balık sadece ticari bir ürün değil, gelecek nesillere aktarılması gereken bir değer. Bu açıdan bakıldığında da sektörümüz çok kıymetlidir. Sizlere öğrencilik sonrası çalışma hayatınızda mutluluk, başarı ve bol şans diliyorum” diye konuştu. // EGE BASIN GRUBU / Gözde Çapak- Nuray Oğuz

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894