• BIST 10055.98
  • Altın 2420.658
  • Dolar 32.2925
  • Euro 34.7642
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C

MCBÜ Uluslararası Psikiyatri Hemşireliği Kongresi yapıldı

MCBÜ Uluslararası Psikiyatri Hemşireliği Kongresi yapıldı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı, Psikiyatri Hemşireleri Derneği ve Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi

MCBÜ ULUSLARARASI PSİKİYATRİ HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ YAPILDI

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı, Psikiyatri Hemşireleri Derneği ve Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin birlikte düzenlediği "İdealler ve Gerçekler: Yapamadıklarımız" temalı 8. Ulusal, 4. Uluslararası Psikiyatri Hemşireliği Kongresi, yurt dışı ve Türkiye'nin her yerinden yaklaşık 400 akademisyen, hemşire, uzman doktor ve öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

2007 yılından itibaren her yıl düzenlenen, bu sene MCBÜ’nün ev sahipliğini yaptığı kongre, katılımcılar tarafından "bugüne kadar yapılmış en büyük katılımlı kongrelerden biri” olarak nitelendirildi.

Kongrenin açılış töreni,  Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde MCBÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Elvan Sayıt Bilgin, MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ali A. Kilimcioğlu, MCBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Turan Gündüz, MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Dilek Çeçen ve Yrd. Doç. Dr. Selma Şen, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Zeki Arı ve Prof. Dr. İpek Akil, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezgi Çınar Pakyüz, Hafsa Sultan Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Nimet Petek, Psikiyatri Hemşireleri Derneği Başkanı Doç. Dr. Fahriye Oflaz, İzmir Şizofreni Dayanışma Derneği Başkanı Nilgün Durna, Lityum Derneği Başkanı Firdevs Togar, LİSTAG Dernek Başkanı Rezan Bekiroğlu, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Futuristler Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Aykut, öğretim elemanları, araştırmacılar, hemşireler ve öğrencilerin katılımı ile yapıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sevgi Nehir Türkmen, 2007 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen Psikiyatri Hemşireliği Kongresi’ni üniversitemizde gerçekleştiriyor olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu; kongrenin amacının ülkemizde psikiyatri hemşireliği hizmet, teori ve uygulamalarını bilimsel ve profesyonel boyutları ile tartışmak, bu alanda yer alan tüm uygulayıcıların, akademisyenlerin ve konuya duyarlılık gösterenlerin bilgi ve deneyimlerinin paylaşılması ve tartışılması olduğunu dile getirdi. Türkmen, "İdealler ve Gerçekler: Yapamadıklarımız" ana temalı kongrenin; akademik ve klinik alanda çalışan -ulusal ve uluslararası- ruh sağlığı profesyonellerinin bir araya gelerek, bu alana ilişkin bilimsel bilgi ve deneyimlerinin paylaşılmasına ev sahipliği yaptığını söyledi. Türkmen, kongrede bu yıl yaşanan toplumsal krizlerden doğrudan etkilenen özel grupların gereksinimlerini belirleyebilmek amacıyla hasta dernekleri, bazı grupların temsilcileri ve çalışmalarına yer verildiğini dile getirerek; ayrıca Amerika, Belçika ve Tanzanya’da toplum ruh sağlığı alanında çalışan yabancı konuşmacılara da yer verildiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Sevgi Nehir Türkmen, kongreye katkıda bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Şehzadeler Belediyesi, Manisa Yunusemre Belediyesi, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği, Özgür Tarım - Özgür Tarım Ürünleri İnşaat San. ve Tic.A.Ş., Manisa Ticaret Borsası, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kongre düzenleme kurulu ve Dalya Turizme desteklerinden dolayı çok teşekkür etti.

Psikiyatri Hemşireliği Derneği (PHD) adına konuşan Doç. Dr. Fahriye Oflaz, “Psikiyatri hemşireleri olarak, topluma karşı sorumluluklarımızı daha etkin bir şekilde yerine getirebilmek üzere profesyonelleşmenin bir gereği olarak kurulmuş olan PHD olarak üniversitelerimiz ve ruh sağlığı ve hastalıkları hastaneleri ile ortak olarak yürüttüğümüz Psikiyatri Hemşireliği Kongrelerinin 8.’sini Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde düzenlemenin mutluluğu içinde olduğunu belirtti. Oflaz, kongrenin sembolü olan karahindiba çiçeğinin, güneşin ve aydınlanmanın pozitifliğini, ilerlemeyi ve hayatta kalmayı ifade ettiğini söyledi.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastaneleri adına konuşan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Uzm. Hemşire Filiz Elma, “Güç şartlarda uğraş vererek bu kongremizin gerçekleşmesini sağlayan Psikiyatri Hemşireler Derneği Başkanı Doç. Dr. Fahriye Oflaz’a, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Nehir Türkmen’e, kongremize katkı veren ve katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederim. Kongre, güncel bilgilerin aktarılmasının yanı sıra, tecrübelerin paylaşılması, dayanışma ve sinerji açısından da önemli bir fırsat oldu” dedi.  

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ali A. Kilimcioğlu, Fakültenin tanıtımını yaparak, Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, üniversite yönetimi ve katkısı olan tüm kurum, kuruluş ve katılımcılara teşekkür etti.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Elvan Sayıt Bilgin ise, kongreyi Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlemekten mutluluk duyduğunu belirterek, ülkemizde psikiyatri hemşirelerine büyük ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Okt. Harun Baki ve ekibi tarafından müzik dinletisi verildi. Kongrede yaklaşık 400 ulusal ve uluslararası katılımcı yer aldı. Kongre'nin bilimsel programında 3 konferans, 10 panel, 2 film ve söyleşi, 4 kurs, 60 sözel ve 215 poster bildiri sunumu yapıldı; ayrıca çeşitli sosyal etkinliklere de yer verildi. Kongrenin son gününde Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Bimarhane, Ağlayan Kaya, Mevlevihane ve Salihli Sardes’e gezi düzenlendi. Ayrıca Yrd. Doç. Dr. Sevgi Nehir Türkmen ve çalışma ekibi “Mental Bozukluğu Olan Bireylerde Yeme Tutumu ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi” konulu çalışma ile sözel bildiri teşvik ödülünü aldı./ EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Akhisar'a Çifte Bahar30 Nisan 2019 Salı 10:22
  • Serkan Kaya Manisalıları Büyüledi29 Nisan 2019 Pazartesi 15:48
  • Muradiye’nin Deresi Sağlıklı Hale Getiriliyor29 Nisan 2019 Pazartesi 15:40
  • Boyalı’da Kilit Parke Taş Uygulamaları Başladı29 Nisan 2019 Pazartesi 15:02
  • Yakup Koç’tan Başaran’a Tebrik Ziyareti29 Nisan 2019 Pazartesi 14:24
  • Kaynak Başından 4 Metrelik Kunduz Çıktı29 Nisan 2019 Pazartesi 13:36
  • Fettah Can Şarkılarıyla Mest Etti29 Nisan 2019 Pazartesi 13:28
  • Mesire Emeği Geçenler İçin Mevlit Okundu27 Nisan 2019 Cumartesi 12:05
  • Zorlu’dan Başkan Ergün’e Ziyaret27 Nisan 2019 Cumartesi 12:05
  • Festival Sokak Gösterileriyle Renkleniyor27 Nisan 2019 Cumartesi 11:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894