• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

Kuzey Ege Spor Oyunları Büyük Bir Coşkuyla Noktalandı

Kuzey Ege Spor Oyunları Büyük Bir Coşkuyla Noktalandı
Kuzey Ege Spor Oyunları, İzmir'in Aliağa ilçesinde büyük bir coşkuyla tamamlandı. İlk kez düzenlenen bu oyunlar, 12 farklı branşta yarışan 1453 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

kuzey-ege-02.jpg

Kuzey Ege Spor Oyunları, İzmir'in Aliağa ilçesinde büyük bir coşkuyla tamamlandı. İlk kez düzenlenen bu oyunlar, 12 farklı branşta yarışan 1453 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleşen bu etkinlik, Kınık, Bergama, Menemen, Foça ve Dikili'den gelen sporcuları bir araya getirdi. Altı gün süren müsabakalar, miniklerden gençlere kadar farklı yaş kategorilerinde, kız ve erkek sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

Kuzey Ege Spor Oyunları'nın ödül töreni, Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı'nda gerçekleşti. Törene Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk, Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik, Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kayacan, İl Gençlik ve Spor Müdürü Murat Eskici, Spor Federasyonları Daire Başkanı Erbil Yiğitbaş, Kınık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahu Geç ,Aliağa Belediyesi Personel Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Günay Karataş, gençlik ve spor ilçe müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, beden eğitimi ve spor öğretmenleri, antrenörler, sporcular ve ailleri katıldı.

kuzey-ege-03.jpg

Törende konuşan İl Gençlik ve Spor Müdürü Murat Eskici, sporun tabana yayılmasının önemine değindi ve "İzmir'den bir olimpiyat şampiyonu çıkarma" hedeflerini paylaştı. Eskici, "Bu gençler arasından çıkacak şampiyonlarla İzmir'in adını dünyaya duyuracağımıza inanıyorum" dedi.

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk, oyunların dostluk ve barışın kazandığı bir etkinlik olduğunu vurgulayarak, katılımcılara teşekkür etti. Öztürk, "Büyük Atatürk'ün 'Spor dostluk, barış ve kardeşliktir' sözünü rehber edindik" diye konuştu.

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney ise, "Bu oyunlar, centilmenlik içinde geçti. Kazanan herkes oldu; ilçelerimiz, gençlerimiz, sporcularımız ve dostluk kazandı" diyerek, gelecek yıllarda oyunların daha da güzel şekilde devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

Tören, dereceye giren sporculara ve takımlara ödüllerin ve kupaların takdimiyle sona erdi. Bu etkinlik, katılımcıların ve izleyicilerin unutamayacağı bir deneyim olarak hafızalarda yerini aldı.

kuzey-ege-05.jpgkuzey-ege-06.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894