• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

BTSO, 15 Temmuz Destanını Kitaplaştırdı

BTSO, 15 Temmuz Destanını Kitaplaştırdı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimine karşı kahramanlık destanı temalı ‘Bursa’nın 15 Temmuz Destanı Almanağı’nı hazırladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimine karşı kahramanlık destanı temalı ‘Bursa’nın 15 Temmuz Destanı Almanağı’nı hazırladı.

Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO, milli birlik ve beraberliği bozmaya yönelik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanması tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı milletin gösterdiği kahramanlık destanını ölümsüzleştirecek bir adım daha attı. BTSO, asker kıyafeti içerisindeki FETÖ mensubu bir grup tarafından başlatılan ve vatandaşlar tarafından püskürtülen darbe girişiminde; Bursa’da yaşananların ve ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki demokrasi nöbetlerinden fotoğrafların yer aldığı almanak hazırladı.

BURSA’NIN 15 TEMMUZ DESTANI KİTAPLAŞTI

‘Bursa’nın 15 Temmuz Destanı’ isimli eserde, kentin darbe girişimine karşı ortaya koyduğu dik duruş fotoğraflarla anlatıldı. Bursa iş dünyasının, kent dinamiklerinin ve yerel medyanın 15 Temmuz darbe girişimine karşı dik duruşunun da işlendiği almanak, tarihi bir belge niteliği de taşıyor.

“KAHRAMANLARIMIZI ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, FETÖ örgütünün silahlı darbe girişiminin, kahraman vatan evlatlarının milletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edildiğini söyledi. 15 Temmuz’da ülkenin geleceğine darbe vurmak isteyenlere karşı canlarını hiçe sayan şehitlere ve gazilere minnettar olduklarını ifade eden Burkay, “Tüm dünya, örnek bir kenetlenme ile iradesine ve demokrasisine sahip çıkan Türk milletinin bu kahramanlığını asla unutamayacak” dedi.

“KAHRAMANLARIMIZIN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Bursa iş dünyası olarak darbe girişimini engelleyen şehit ve gazilerin emanetlerine sahip çıkmayı görev olarak gördüklerini ifade eden Başkan Burkay, şöyle konuştu; “Bu kapsamda Başbakanlığımız tarafından hazırlanan ‘Dayanışma Kampanyası’na, BTSO olarak 1 milyon TL bağışta bulunduk. Ayrıca şehitlerimiz ve gazilerimizin yakınlarına, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesine tercih yapması halinde burs verme kararı da aldık. Odamızın Yeniceabat’ta inşa ettiği Mesleki Eğitim Kampüsümüzün ismini de ‘BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Kampüsü’ olarak değiştirdik. Şehitlerimizin isimlerini de bu kampüsümüzde yaşatacağız.”

“15 TEMMUZ TÜRKİYE İÇİN MİLATTIR”

15 Temmuz 2016 tarihinin Türkiye için bir milat olduğunu ifade eden Başkan Burkay, “Tarih boyunca milli mücadelelerimizin bayraktarlığını yapan şehitlerin başında yer alan Bursa, şehitlerimizin emanetlerine de sahip çıkarak üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeyi sürdürüyor. Bu tarihi günü ölümsüzleştirmek adına düzenlenen ’Bursa’nın 15 Temmuz Destanı’ almanağını hazırlayarak  üyelerimize ulaştırmaya başladık” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894