• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Biga Ağaköy Yerleşkesi Camisinin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Biga Ağaköy Yerleşkesi Camisinin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Ağaköy Yerleşkesi Camisinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Ağaköy Yerleşkesi Camisinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene AK Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Avukat Bülent Turan, Vali Yardımcısı Can Aksoy, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin’in yanı sıra, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden ve çok sayıda kurum idari amirleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gerçekleşen Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan törene katılım yoğundu.

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Cami inşaatında emeği olan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları aktardı: “1994 yılında bir asistan olarak başladığım ÇOMÜ’de, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mütevazi bir binada, bir İmam Hatip Lisesi binasında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştı. Birkaç yıl sonra Meslek Yüksekokulu binamıza taşındı ve bu binada hem fakültemiz hem meslek yüksekokulumuz eğitim vermeye başladı. O bina malumunuz MYO’muzun halen eğitim öğretim gördüğü bina. 2000 yılında fiilen tekrar katıldığımda bu kampüsün kaba inşaatı bitmiş ama daha fazla da bir ilerleme yaşanamıyor haldeydi. Önünden gelip geçerken hep “Ne zaman taşınacağız bu kampüse ve rahat bir eğitim ortamına ne zaman kavuşacağız” diye yaklaşık 2 yıl bekledik. Kampüsün en güzel hikayesi orada başladı. Bu kampüs, devletle Bigalıların beraber inşa ettiği bir kampüs oldu. Devletimizin ve aynı zamanda Bigalıların desteğiyle bütün eksiklikleri giderdik. Bu kampüs 2004 yılında eğitim öğretim gördüğümüz bir üniversite ortamı haline geldi. Bu güzel hikaye aynı güzellikle devam ediyor. Her unsurunda Biga’nın katkısı oluyor.

Biga’ya 12 Bin Metrekarelik Okul İnşa Edilecek

Şimdi bizler ÇOMÜ yönetimi olarak, devletin imkânlarıyla bu kampüse bir şeyler daha eklemek için bir mücadele vermeye başladık. Göreve geldiğimde bu kampüsün ihtiyacı olan binaları tamamlamak için yola çıktık. Milletvekilimiz Bülent Turan’ın da desteğiyle 2 tane daha bina yapma ödeneğini devletten aldık. Burada toplamda 12 bin metrekare okul binası inşa edilecek. Meslek Yüksekokulumuz da buraya gelecek. Projemiz tamamlandığında burası tam anlamıyla bir üniversite kampüsü haline gelecek ve 10 bin öğrenciye hizmet verir hale gelecek.  

Bugün burada ibadethane temelini atmak için toplandık. Şu an burada eğitim gören 6500’e yakın öğrencimize hizmet verecek olan cami yine Bigalıların desteği ile başladı şimdi Diyanet İşleri Başkanlığımızca tamamlanıyor. Devletimizin bütçesinden yapılan bu yatırım, Bigalıların ve özellikle Çanakkale Milletvekillerimizin desteği ve çabasıyla kısa sürede tamamlanacak. Ben bu anlamda destek veren, çaba gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Prof. Dr. Yücel Acer’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Avukat Bülent Turan geçmişte öğrencisi olduğu Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin gelişiminden duyduğu memnuniyeti aktardı ve şunları ifade etti; “Bugün Üniversitemizin Biga Kampüsünde öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin, idarecilerimizin ve Bigalıların kullanacağı bu güzel caminin temel atma töreni için bir aradayız. Bizim kültürümüzde hayır işlemek çok önemlidir. İşlenen ve destekte bulunulan her hayır işi yıllar geçse bile nasiplenmemiz açısından en güzel vesiledir. Bu bağlamda böylesine hayırlı bir eseri ortaya çıkardıkları için bu eserde emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Başta demir ihtiyacından çimentosuna kadar destek olan İÇDAŞ, sonrasında Ticaret Odası, belediye yetkilileri, diğer hayırseverlerimiz ve ismini sayamadığım tüm dostlarımı tebrik ediyorum.  

“Yılmadan Çalışıp, Daha Çok Üreteceğiz”

Aslında bizler neredeyse tamamlanmak üzere olan bir camii için buluştuk. Bu yapının hikayesi, ülkemizin hikayesi gibi. Bu Caminin yapımı; milli iradenin devamı, yatırımların devamı, tüm işletmelerin faaliyetlerinin sürmesi, tüm imkânların seferber olmasını gösteren çok güzel bir örnek. Hem hiç durmadan çalıştığımızı hem de iş yoğunluğundan geciktiğimiz için temel atmasını kaçırdığımızı gösteren bir örnek.

Şunu belirtmek isterim ki; 15 Temmuz’da yaşanan hain terör saldırısı sebebiyle bizim işlerimizi durduracağımızı, yavaşlatacağımızı, yaşananların bizi yıldıracağını düşünen varsa yanılıyor. Hiçbir projemiz, hiçbir yatırımımız o hainlerin eline kalmadı.

Değerli misafirler bugün çok güzel bir vesileyle toplandık fakat ben gündemdeki bu konulara da değinmek istedim. Bu süreçte daha çok çalışıp daha çok üreteceğiz. Bu anlamda benim de bir dönem öğrencisi olduğum Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini yaptığı girişimlerden dolayı destekliyor ve emek veren, katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Tören konuşmalarının ardından İl Müftüsü İbrahim Öcüt’ün dualarıyla temel atma töreni gerçekleştirildi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894