• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Başkan Çoban: “Afyonkarahisar’ın Arıtma Tesisi Parmakla Gösteriliyor”

Başkan Çoban: “Afyonkarahisar’ın Arıtma Tesisi Parmakla Gösteriliyor”
Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye’de en verimli çalışan atıksu arıtma tesisinin Afyonkarahisar’da olduğunu iddia etti.

BAŞKAN ÇOBAN: “AFYONKARAHİSAR’IN ARITMA TESİSİ PARMAKLA GÖSTERİLİYOR”

Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye’de en verimli çalışan atıksu arıtma tesisinin Afyonkarahisar’da olduğunu iddia etti.

Atıksu Arıtma Tesisi konusunda mütevazi olmayacaklarını belirten Başkan Çoban, “Başımız dik, gururla söylüyoruz Türkiye’de en güzel çalışan tesise sahibiz. Bundan dolayı da Birlik Müdürümüz ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Arkadaşlarımız büyük bir özen ve itinayla çalışıyorlar” diye konuştu.

LABORATUVARIMIZ AKREDİTE OLDU

 Türk Akreditasyon Kurumu’ndan TS EN ISO/IEC 17025 Kalite Yönetim Sistemi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Yeterlik Belgesini almaya hak kazanan Tesis laboratuvarında çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Burhanettin Çoban;  “Daha önce atıksu analizlerimiz için numuneleri Ankara’ya gönderiyorduk. Aylık 15-20 bin lira civarında giderimiz oluyordu. Laboratuvarımız akredite oldu. Özel sektöre ve diğer belediyelerin atık suların analizlerini burada yapabiliyoruz.  Özel sektörün yaptığı analizlerin çok daha aşağı fiyatlarına atık suların tahlillerini burada gerçekleştirebiliyoruz” diye ifade etti.

“ATIKSU DA NEYMİŞ DEREYE VER KURTUL” ANLAYIŞINDA DEĞİLİZ

“Atıksu da neymiş dereye ver kurtul” anlayışında olmadıklarını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; “Bugün artık göllerimizin, derelerimizi kurtaracak çalışmalara imza atıyoruz.  Bu iş için aylık 550 bin lira 600 bin lira harcayabilecek durumlara geldik. Komşu illerimizin üniversitelerinin çevre mühendisliği ve kimya mühendisliği bölümü öğrencileri uygulama derslerini burada yapıyorlar.  Çevre Bakanlığı büyükşehirler ve iller dâhil Arıtma ile ilgili Birim yetkililerinin eğitimini Afyon’da yapıyorlar. Bu da tesisimizin ne denli başarılı kuruluş olduğunun göstergesidir” dedi.

“GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK SANTRALİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Yatırımın büyük oranda tamamlandığını, tesise güneş enerjisinden elektrik santrali de kurmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Burhanettin Çoban şu ifadelere yer verdi;  “Bununla ilgili tüm kurumlardan izinlerimizi aldık. Projemiz TEDAŞ Genel Müdürlüğüne sunuldu. Gerekli onayın verilmesi takiben aylık 80 bin liraya kadar elektrik enerjisi üretmeyi hedefliyoruz. Böylelikle tesisin enerji giderini % 75 ini bedavaya getireceğiz. Kalkınma ajanslarından alacağımız destekle tesisimizin en önemli gideri olan elektrik gideri büyük oranda düşmüş olacak.”/ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894