BAŞKAN ADAYI ŞEVKET ÇETİN’DEN MEVCUT YÖNETİME SERT ELEŞTİRİ, “ÜYELERİMİZ KONGREDEN HABERDAR EDİLMİYOR”
ŞEVKET ÇETİN, “ÜYELERİN TAPUSUNU ALMAK İÇİN DEĞİL, ÜYELERİNİ KALKINDIRMAK İÇİN VAR OLACAĞIZ”
Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 24 Ocak Çarşamba günü yapılacak genel kurulu için adaylığını açıklayan ilk isim Şevket Çetin oldu. Mevcut başkan Adal Altay’a rakip olan Aliağa esnaflarından Şevket Çetin, esnafların üyelik durumlarını öğrenemedikleri ve isim listelerinin kendilerine verilmediği için mevut yönetimden şikâyetçi olduklarını söyledi.
Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Genel Kurulu 24 Ocak Çarşamba günü Aliağa Belediyesi Meclis Salonunda yapılacak. Genel kurula sayılı günler kala Aliağa Öğretmenler Lokali’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Şevket Çetin, adaylığını açıklayarak, mevcut yönetim konusundaki eleştirilerini de gazetecilerle paylaştı.
“ÜYELERİN TAPUSUNU ALMAK İÇİN DEĞİL, ÜYELERİNİ KALKINDIRMAK İÇİN VAR OLACAĞIZ”
Odaların demokratik kurumlar olduğunu belirten Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Şevket Çetin, “Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi için Çarşamba günü çok önemli bir seçim var. Fakat üyelerimize bununla ilgili bilgi verilmedi. Tebligat gitmeyen arkadaşlarımız var. Üye olup olmadığını bilmeyen arkadaşlarımız var. Müracaat ettiğimiz yerlerde görüştüğümüz kişiler bilgi verilemeyeceğini söylediler. Yüksek Seçim Kurulu’na gittik. Aldığımız tek yanıt isim listesini veremeyecekleri oldu. Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi umuma ait bir kurumdur. Genel kurul ilanının ve hazırlanmasının açık olması gerekir. Bir gazeteye ulaşamadık, gündemi bilemiyoruz, içeriği bilemiyoruz. Üçüncü şahıslardan duyumlarla haberimiz oldu. Bu kurumlar hiç birimize dedemizden miras kalan kurumlar değildir. Üyelerin tapusunu almak için değil, üyelerini kalkındırmak için var olacağız” dedi.
“KREDİYİ İSTEDİĞİNE VERİYOR, İSTEMEDİĞİNE VERMİYOR”
Hemen hemen bütün üyelerin sıkıntı çektiğini ifade eden Çetin, “Herkes mahkemelik, avukatlık kötü durumda. Herkes diyor ki, ‘10 bin lira kredi almak istiyorum, karşılığında 350 bin lira ipotek veriyorum, yine de kabul etmiyor. Krediyi istediğine veriyor, istemediğine vermiyor’ Zaten üyelerimiz de konuşacaktır ancak önce seçim gününü bilmeleri gerekiyor. Bütün üyelerimizi 24 Ocak Çarşamba günü seçim yerine gelmeleri ve üye olup olmadıklarını öğrenmeleri gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
“BUNLAR NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR…”
Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde değişimin artık şart olduğunun altını çizen Başkan Adayı Şevket Çetin, “Bundan önce şoförler odası, esnaf odası tertemiz seçim yaptı. Adil bir seçimle herkes oyunu kullandı. Bunlar ne yapmaya çalışıyor onu bilmiyoruz. 700 üyesi olan bir kurum için 180 kişilik salon tutulmuş. Biz burada iyi bir niyet göremiyoruz.”
“GAZETEYE İLAN VERİLMİYOR, ÜYELERE HABER VERİLMİYOR”
Kredi kooperatifinden kredi kullanan kişilerin oy kullanabileceğini de sözlerine ekleyen Çetin, “Bu kurumun doğal üyeleri esnaf olanlar ve esnaf olup kredi kullananlardır. Esnaf odası ve şoförler odasının üyeleri doğal olarak bu kooperatifin üyelerinden oluşuyor. Hiçbir gazeteye ilan verilmiyor, üyelere haber verilmiyor. Üyeler bile üye olduklarını bilmiyor. Birçok esnafa ulaşıp sorduğumuzda kongreden haberleri olmadıklarını belirttiler. Bu şartlar altında gidilecek seçimin adilliğinden söz edilemez. Biz üyelerimizin kongreden haberi olsun, yapılan haksızlık ortaya çıksın diye açıklama yapma gereği duyduk” dedi. /EGE BASIN GRUBU
GAZETELERİMİZ
GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net
BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com
EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com
FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr
VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com
YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net
ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com
ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     
SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com
İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ
ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com
ARASTA HABER           www.arastahaber.com
YENİ SAZAN               www.yenisazan.com
YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com
YENİVİZYON              www.yenivizyon.net
ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com
GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com
ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com
ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com
BAKIRÇAY                  www.bakircay.com
EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com
GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com
AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com
EGE RAPOR                 www.egerapor.com
EGE İLAN                    www.egeilan.net
EGE İHALE                  www.egeihale.com
ALFA TİVİ                  www.alfativi.com
EGE VİDEO                www.egevideo.com
EGEPLAY                 www.egeplay.com 








































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.