• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Ankara’da Trafik Güvenliği Buluşması

Ankara’da Trafik Güvenliği Buluşması
Ankara’da düzenlenen 7. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,

ANKARA’DA TRAFİK GÜVENLİĞİ BULUŞMASI

Ankara’da düzenlenen 7. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bursa Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, Bakan Soylu ve Bakan Arslan’a Bursa’da trafik güvenliği ve akıllı trafik uygulamalarına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

7. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi Congresium Ankara’da yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de bir stantla yer aldığı sergiyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da gezdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin standına gelen Bakan Soylu ve Bakan Arslan’ı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Kemal Alioğlu, Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Selahattin Dinç ve BURBAK Genel Müdürü Kasım Şahin tarafından karşılandı. Genel Sekreter İsmail Yılmaz, Bursa standını gezen Bakan Soylu ve Bakan Arslan’a Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan trafik güvenliği, akıllı trafik uygulamaları ve ulaşım yatırımları hakkında bilgi verdi. Yılmaz ayrıca her iki Bakana Yeşil Cami çini maketini hediye etti. Bu arada Bursa standındaki Hacıvat – Karagöz gösterileri hem bakanların hem de öğrenciler başta olmak üzere tüm davetlilerin ilgi odağı oldu.

VERİ MERKEZİ TÜRKİYE’DE İLK

7. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu kapsamında düzenlenen ‘Sürdürülebilir şehirlerde yeni trafik güvenliği’ paneli yapıldı. Moderatörlüğünü Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin’in yaptığı panelde konuşan Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Selahattin Dinç, Bursa’da hayata geçirilen trafik güvenliği uygulamaları hakkında bilgi verdi. Bursa’da Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında 5 bin 31 kilometre yol ağı olduğunu dile getiren Dinç, halen Bursa’da 764 bin 754 olan araç sahipliği sayısının yıl sonuna kadar 800 binleri bulmasının beklendiğini kaydetti. Böylesi yoğun trafikte güvenliğin sağlanması ve sürdürülebilir olması için Büyükşehir Belediyesi olarak önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Dinç, “15 arterde, 45 koordineli kavşakta yeşil dalga uygulaması başlattık. Bunun yanında şehrin giriş çıkış arterlerinde sürücüleri yönlendirici mesajlar veren sistemlerimiz mevcut. En önemlisi de veri merkezimizi kurduk. Avrupa standartlarında Türkiye’de veri merkezine sahip ilk belediyeyiz. Büyükşehir Belediyesi’ne ait 5 bin araçtan takip sistemiyle veri alıyoruz. Polis, itfaiye, ambulans hizmetleri de dahil edildiğinde yollardaki 10 bin araçtan anlık veri alıyoruz. Hizmetlerin sürdürülebilir olması ve tam güvenliğin sağlanması vizyonu içinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanda eğitim çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çocuklarımıza yönelik yapacağımız trafik parkının proje çalışmaları bitti. Yakında uygulamaları başlatacağız” diye konuştu.

Panelde ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Trafik Sinyal Şube Müdürü Abdullah Özdal, Bosch Mobilite Çözümleri İlk Donanım Teknik Satış ve Proje Yönetim Müdürü Tunç Atasoy ve Türkiye Trafik Kazaları Önleme Derneği Projeler Koordinatörü Tülay Korkmaz da birer sunum yaptı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894