• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Vaillant’tan kış aylarında tasarruf için kombi kullanım tüyoları

Vaillant’tan kış aylarında tasarruf için kombi kullanım tüyoları
Kombiyi doğru kullanmanın hem bütçe hem de sürdürülebilirlik için önemli olduğuna dikkat çeken Vaillant, kış aylarında ısınırken daha az fatura ödemenin tüyolarını verdi.

Kombiyi doğru kullanmanın hem bütçe hem de sürdürülebilirlik için önemli olduğuna dikkat çeken Vaillant, kış aylarında ısınırken daha az fatura ödemenin tüyolarını verdi.

Sürdürülebilirliğin gündemde ilk sıralarda yer aldığı, enerji maliyetlerinin yükseldiği günümüz dünyasında tasarruf, her zamankinden önemli. Sadece iklimlendirme sektörüne odaklanan ve bu alana yatırım yapan, sürdürülebilirliği iş stratejisinin temeline yerleştiren Vaillant, gündelik yaşamda uygulanabilecek birtakım değişikliklerle tasarruf sağlarken, daha yaşanabilir bir dünyaya da katkıda bulunulabileceğini hatırlatıyor. 

“Evimizde ve çevremizde daha iyi bir iklim oluşturmak” hedefiyle çalışan Vaillant’ın verdiği tasarruf önerilerine göre; yoğuşmalı kombiler enerji maliyetlerini önemli ölçüde azaltıyor. Yoğuşmalı kombiler, yanma sonucunda oluşan baca gazı içindeki su buharı enerjisinden de faydalanarak daha yüksek bir verim sağlıyor. Bu şekilde enerji maliyetlerini ve emisyonlarını yüzde 20'ye kadar azaltmak mümkün oluyor. Yoğuşmalı kombi oda termostatı ile kullanıldığında ise bu oran yüzde 30’lara varan değerlere çıkıyor.  

Kombiyi doğru kullanmak tasarruf ve konfor getiriyor

Doğru kullanımın tasarruf ve konfor sağladığını, ayrıca kombinin ömrünü de uzattığını vurgulayan Vaillant, kış aylarında daha düşük fatura ödemenin tüyolarını veriyor:

Odalar kullanım amaçlarına göre ısıtılmalı

Daha yüksek bir ısınma konforu; tüm radyatörler açıkken ve odalar kullanım amaçlarına uygun olarak ısıtıldığında elde edilir. Binanın bazı kısımları ısıtılmadığında veya yetersiz ısıtıldığında binanın malzemesi de zarar görebilir.

Termostatik vana veya oda termostatı ile ilave yüzde 10’a varan tasarruf

Evinizin her odasının sıcaklığını ayrı ayrı kontrol edebilmek için termostatik vana kullanın. Termostatik vanalar sayesinde oda sıcaklığını kişisel gereksiniminize göre ayarlayabilir ve radyatör sisteminizin hesaplı bir biçimde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Termostatik vana veya oda termostatının ayarlarına sürekli müdahale etmeyin. Bu cihazlar belirleyeceğiniz oda sıcaklığının korunmasına ve gereksiz enerji sarfiyatının önüne geçilmesine katkı sağlar. Termostatik vana veya oda termostatı kullanımı ile yüzde 10’a varan bir tasarruf elde edebilirsiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894