• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 26 °C

Yenişehir Çöplüğü Rehabilite Edildi

Yenişehir Çöplüğü Rehabilite Edildi
Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için çevre yatırımlarını aralıksız sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi

YENİŞEHİR ÇÖPLÜĞÜ REHABİLİTE EDİLDİ

Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için çevre yatırımlarını aralıksız sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, bütünşehir uygulamasının ardından il düzeyinde tespit ettiği 29 adet düzensiz çöp döküm alanından biri olan Yenişehir’deki çöplükte de rehabilitasyon çalışmalarını tamamladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın çevre sağlığının korunması ve atıkların çevreye verdiği zararların ortadan kaldırılması amacı ile 2015 yılında 7 farklı alanda (Gemlik-Karacali, İznik-Elbeyli, Orhangazi-Çakırlı, Orhangazi-Yeniköy, İnegöl-Cerrah, İnegöl-Yenice, İznik-Boyalıca) gerçekleştirilen rehabilitasyon çalışmaları ile toplam 35 bin metrekare yeşil alan Bursa’ya kazandırılmıştı. Bu çalışmaları 2016 yılında da hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa'daki 80 bin metrekare, Karacabey’deki yaklaşık 60 bin metrekare alanı bulundukları bölgelere yeşil alan olarak kazandırmıştı.

Yenişehir İlçesindeki 40 bin metrekare alanda bulunan yaklaşık 200 bin metreküp katı atığın rehabilitasyonu da gerçekleştirildi. Bu kapsamda düzensiz döküm yapılan alanda yağmur sularının çöp içine sızmasını engellemek ve saha dışına akışını sağlamak amacıyla çöp yüzeyine uygun eğimler verilmiş,  düzenlenen alanın üzeri atığın, hava ve su ile temasının kesilerek izole edilmesini sağlamak amacıyla 50 santim kalınlığında toprak örtü ile kapatıldı. Çöpün oksijensiz ortamda ayrışması neticesinde oluşan depo gazının çevreye yayılıp tehlike oluşturmasını önlemek amacıyla toprak ile kapatılan alanın üzerine uygun noktalarda metan gazının çıkışının sağlanması için yaklaşık 21 adet gaz bacası teşkil edildi. Ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi amacıyla saha tel çit ile çevrilerek koruma altına alınmıştır.

Yenişehir ilçesinin rehabilitasyon çalışmasıyla birlikte 2016 yılında 3 ilçenin düzensiz çöp alanları rehabilite edilerek toplam 200 bin metrekare yeşil alan Bursa’ya kazandırılmış oldu./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894