• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 25 °C

Türkiye’de Tek Dünya’da İlk olan Kınık TDİOSB’nin ilk adımı atıldı

Türkiye’de Tek Dünya’da İlk olan Kınık TDİOSB’nin ilk adımı atıldı
Kınık’ta Türkiye’de tek Dünya’da ilk olan Tarıma Dayalı İhtisas OSB için geri sayım başladı

İzmir Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Bitkisel Üretim Organize Sanayi Bölgesi'nin (TDİOSB), Haziran ayında onaylanan Genel Yerleşim Planı ve Üst Yapı Modül Projeleri için Kınık Belediyesi Sosyal Tesisi olan Delez Yaşam Vadisi’nde toplantı gerçekleştirildi.

Projenin dünyada ilk olma özelliğine sahip olduğunu belirten Kınık Belediye Başkanı ve Kınık TDİOSB Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sadık Doğruer, projenin bölge ekonomisine katkısı olacağını belirtti. Fatih, Osmaniye ve Yeni mahallelerinde 1.228 dekar alan üzerine kurulacak Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Bitkisel Üretim (Tohum, Fide, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler) Organize Sanayi Bölgesi'nin (TDİOSB), Genel Yerleşim Planı ve Üst Yapı Modül Projeleri ilk olarak 14 Haziran'da onaylanmıştı.

İzmir Kınık Tarım Dayalı İhtisas OSB’nin ilk yapım ihalesi için imzalar atıldı
Kınık TDİOSB'de, tohum ve fide üretimi ile tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesine yönelik işletmeler ile üretilen ürünlerin işleneceği sanayi tesislerinin yer almasının planlandığı belirtildi. 54 sera parseli ve 50 sanayi parseli yer alan TDİOSB'de 132 sera parseli ve 65 sanayi parseline ön talep başvurusu alındığı ifade edilirken, tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde doğrudan 3 bin kişiye istihdam sağlanması planlanıyor.

AR-GE MERKEZİ PLANLANLANIYOR
Kınık TDİOSB'nin amacının tıbbi ve aromatik bitkilerden elde edilen aroma, drog, uçucu yağ, sabit yağ ve ekstreler gibi yan ürünler ile birlikte fide ve tohum konusunda merkezi bir bölge olmak, bölgedeki üretimle birlikte tohum ve fide sektöründe dışa bağımlılığı azaltmak olduğu belirtildi. Ayrıca iyi tarım uygulamaları, bitmiş ürün standardizasyonu, sertifikasyon, yetiştirilecek uygun bitki ve bölge seçimi vs. gibi konularda çalışmalar yapacak bir de Ar-ge merkezi planlandığı kaydedildi.

ÖNEMLİ BİR ÇOK AŞAMAYI GERİDE BIRAKTIK
Kınık Belediye Başkanı ve Kınık TDİOSB Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sadık Doğruer dünyada ilk olma özelliğine sahip projenin bölge ekonomisine katkısına vurgu yaparak, "Bu proje bölgede istihdam sorununa önemli ölçüde çare olacak ve yatırımcılara ilçemizde kapı açacak olan dev bir projedir. Dünyada ilk olma özelliğine sahip, bereketli topraklarımızın ve çiftçimizin hakkını teslim edecek bir projedir. Türkiye Yüzyılı her alanda olduğu gibi üretimin, üreticinin, kalkınmanın da yüzyılı olacaktır. Önemli bir aşamayı daha geride bıraktık, ilçemize ve bölge halkına hayırlı olsun" dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894