• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Tiyatro Sporu ve Altıncı Mevsim Başlıyor

Tiyatro Sporu ve Altıncı Mevsim Başlıyor
Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) bu yıl ilk kez gençlerle buluşturacağı program Tiyatro Sporu bu hafta başlıyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) bu yıl ilk kez gençlerle buluşturacağı program Tiyatro Sporu bu hafta başlıyor. Gençlerin eğlenerek öğrenmesini sağlamak, drama eğitimi kazandırmak ve medeni cesaretlerini güçlendirmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek “Tiyatro Sporu” 7 Kasım’da Yozgat’ta gerçekleştirilecek. “Tiyatro Sporu” kapsamında öğrenciler Fikr-i Sahne ekibi eşliğinde doğaçlama performanslar sergileyecek.

Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri
KYK’lı gençlere divan edebiyatımızın tür ve şekil zenginliğini, şiir ve nesir örneklerindeki ince hayal, dil marifeti ve düşünce ufkunu lâyıkıyla tanıtmak amacıyla “Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri” de bu yıl ilk kez düzenlenecek. “Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri” Prof. Dr. Nurullah Genç ve Aykut Kuşkaya’nın katılımıyla 8 Kasım’da Ordu’da gerçekleştirilecek. 

Bil Evlat
KYK’nın 15 Temmuz’u unutturmamak amacıyla organize ettiği “Bil Evlat” programları da sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Erzurum, Ankara ve Denizli’de gerçekleştirilen program, bu kez de Kocaeli ve Kayseri’de düzenlenecek. Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, sanatçı Ömer Karaoğlu ve Levent Kol’un katılacağı program, 7 Kasım’da Kocaeli’nde; Yavuz Bahadıroğlu, Esat Kabaklı ve Levent Kol’un katılacağı program da 9 Kasım’da Kayseri’de gerçekleştirilecek. 

Yeni Türkiye Yeni Gelecek
Yeni Türkiye Yeni Gelecek Konferansları Niğde’de devam edecek. 7 Kasım’da gerçekleştirilecek programın konuşmacısı Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Özşahin.

Akademi Buluşmaları
KYK Akademi Buluşmaları da devam ediyor… Yazar Selim Gündüzalp, İnsan ve İnşa Seminerleri kapsamında 7 Kasım’da Elazığ’da,  8 Kasım’da da Bingöl’de KYK’lı gençlerle buluşacak.  Tarihçi Talha Uğurluel “Benim Tarihim” programıyla 7 Kasım’da Tekirdağ’da; kişisel gelişim uzmanı Münir Arıkan “Gelecek Nasıl Bir insan Bekliyor?” programıyla 9 Kasım’da Amasya’da; hattat Prof. Dr. Hüsrev Subaşı “Medeniyetimizin Kültür ve Sanat Mirası” programıyla 8 Kasım’da Sakarya’da gençlere hitap edecek.

Asırlardır Sönmeyen Kandiller
Daha önce Bilecik’te gerçekleştirilen Asırlardır Sönmeyen Kandiller programı bu kez de Ankara’da gençlerle buluşacak. 9 Kasım’da gerçekleştirilecek programda şair-yazar Sadık Yalsızuçanlar gençlerle sohbet edecek.

İslam Tarihi Sohbetleri
Gençleri İslam tarihine ve asr-ı saadete götüren program İslam Tarihi Sohbetleri de devam ediyor.  9 Kasım’da Konya Akşehir’de düzenlenecek programa, ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu konuk olacak.

Vefa Günleri
Medeniyetimize değer katan ve şu an hayatta olmayan sanatçı, yazar, ilim ve fikir adamların anıldığı “Vefa Günleri” kapsamında Mehmed Zahid Kotku 9 Kasım’da İstanbul’da anılacak. Programın konuğu ise Ali Rıza Temel. 

//EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894