• BIST 10319.96
  • Altın 2464.337
  • Dolar 32.2064
  • Euro 35.1089
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Tınaztepe'ye Bebek Dostu Hastane Unvanı

Tınaztepe'ye Bebek Dostu Hastane Unvanı
Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından önerilen 'Başarılı Anne Sütü' uygulamaları nedeniyle İzmir'in Buca ilçesinde hizmet veren Özel Tınaztepe Hastanesi 'Bebek Dostu Hastane' unvanına sahip oldu.

Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından önerilen 'Başarılı Anne Sütü' uygulamaları nedeniyle İzmir'in Buca ilçesinde hizmet veren Özel Tınaztepe Hastanesi 'Bebek Dostu Hastane' unvanına sahip oldu.
Geçtiğimiz gün İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde 'Bebek Dostu Olmak' adlı eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıda Özel Tınaztepe Hastanesi'ne İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur tarafından “Bebek Dostu Hastane” unvanı verilerek, plaket takdim edildi.

Gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan ve güncel bilgilerle eğitimlerini tamamlamış sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzireceği konusunda destek olan Özel Tınaztepe Hastanesi, ziyaret edilerek uluslararası standart form çerçevesinde değerlendirilip başarılı bulunarak 'Bebek Dostu Hastane' olarak belgelendi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği ve Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" kapsamında bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle emzirmenin 2 yaşına kadar devam ettirilmesi amaçlanıyor.

ANNE VE ANNE ADAYLARINA UYARI
Sağlık Bakanlığı'nın anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması için yürütülen program kapsamında 'Bebek Dostu Hastane' unvanı alan Özel Tınaztepe Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. A. Serhat Gür, bu unvana sahip olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Doç. Dr. Gür, "Özel Tınaztepe Hastanesi olarak sadece 'Bebek Dostu Hastane' olmak için değil, sağlıklı ve güçlü bir nesil yetişmesine aracı olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm annelere ve anne adaylarına anne sütünün bebekler için en önemli ve sağlıklı besin kaynağı olduğunu vurguluyoruz. Aynı zamanda bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütünün verilmesinin yetişkinlik döneminde gelişebilecek birçok kronik hastalığı önlemeye yardımcı olduğunu hatırlatıyoruz" şeklinde konuştu. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894