• BIST 10211.51
  • Altın 2466.614
  • Dolar 32.1947
  • Euro 35.0609
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Tavşanlı'da Girişimcilik Kursları Başlıyor

Tavşanlı'da Girişimcilik Kursları Başlıyor
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile İşkur Tavşanlı Müdürü Muhterem Aksoy tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Şubat ayında 2, Mart ve Nisan aylarında 1 kurs açılarak.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile İşkur Tavşanlı Müdürü Muhterem Aksoy tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Şubat ayında 2, Mart ve Nisan aylarında 1 kurs açılarak. İlerleyen dönemlerde açılması planlanan kurslarla sayının 10'a yükseltilmesi hedefleniyor.

Protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Güler, 2016 yılında 7 kurs açtıklarını ve bu eğitim sonrası toplam 174 kişinin sertifika aldığını söyleyerek 2017'de hedefin 250 girişimciye eğitim vermek olduğunu söyledi. Başkan Güler "Devletimiz kendi işini kurmak, ekmek kapısı açmak ve çevresine iş imkanı oluşturmak isteyen girişimcilerimize çok önemli destekler sunmaktadır. Yakın tarihte Can Suyu adı altında hükümetimiz esnafımıza destekleme yaptı. Bizde küçük işletmelerin çoğalması, istihdamın artması ve kendi işinde ekonomik kazanç elde etmek isteyen kardeşlerimiz için İşkur ile protokol imzaladık. KOSGEB kaynaklarından yararlandırmayı hedefleyen Girişimcilik Kursları'na vatandaşlarımızın yoğun bir talebi var. 2016'da 174 kişi sertifika aldı. Bu arkadaşlarımızdan bazıları iş yerlerini açarak esnaflığa, üretime başladı. Sevindirici olan ise 77 kursiyerimizin bayan olmasıydı. Hanımların iş hayatına atılması, üretime katkı sunması ekonomik gücümüzü arttıracaktır. Bu sevindirici bir durum. 2017'de hedefimizi yüksek tutarak ilk etapta 4, ardından 10 kurs açmayı hedefliyoruz. Bu sayede 250 vatandaşımız eğitimlerini başarıyla tamamlamaları durumunda Girişimcilik Sertifikası'nı alarak iş yerlerini açabilecek. Şimdiden hayırlı olsun" ifadelerini kullandı     

Protokol çerçevesinde ilk etapta KOSGEB'e Şubat ayının sonu, Mart aylarının ikinci dilimi ve Nisan ayının sonunda kurs açılması için talepte bulunuldu. İlk kurs 20-25 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Bu kursu sırasıyla 13-18 Mart, 20-25 Mart ve 24-29 Nisan tarihleri takip edecek. Başvurular başladı ve İşkur ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılabilecek.

Kurslara ilişkin bir başka gelişme ise süre kısaltımı oldu, KOSGEB 2017 yılında açılacak kurslarda 70 saatlik eğitim periyodunun 32 saate indirilmesini ön gördü. Bu sayede 15 gün süren eğitimler 1 haftaya indirilmiş oldu. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894