• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Tarım Güçbirliği Kooperatifi 5 Ton Defne Yaprağı Sattı

Tarım Güçbirliği Kooperatifi 5 Ton Defne Yaprağı Sattı
Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarım Güçbirliği Kooperatifi 5 ton defne yaprağı satışı gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarım Güçbirliği Kooperatifi 5 ton defne yaprağı satışı gerçekleştirdi. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde il sınırları içinde faaliyet gösteren tarımsal kooperatiflerin bir araya gelmesi ile kurulan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi’nin satış ve pazarlama konusundaki çalışmaları üreticilere kazandırmaya devam ediyor. Tarım  Güçbirliği Kooperatifi yurtiçine kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılmak üzere 5 ton defne yaprağı satışı gerçekleştirerek üreticilerin yanında oldu. Doğadan toplanan defne yapraklarıkurutularak satışı gerçekleştiriliyor. Ayrıca distilasyon tesisinde yağı çıkartılarak defne yağı olarak da satılabiliyor. Muğla’nın birçok ilçesinde bulunan defne için üreticiler gerekli izinleri alarak toplama yapabiliyor. 


Kurulduğu günden bu yana  Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi yurt dışına 3 ton tahin, yine yurt dışına 2 ton çağla turşusu, büyük marketler zincirlerine çilek son olarak da Muğla sınırları içerisinde üretilen ve Büyükşehir Belediyesi Distilasyon tesisinin büyük katkı sağladığı tıbbi aromatik bitkilerden 300 litre kekik yağı, 300 litre adaçayı yağı, 300 litre lavanta yağı satışı gerçekleştirmişti. 

Fatih Öztürk; “Muğla’mız tarımda marka olacak, üreten köylümüz emeğinin karşılığını alacak”
Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Başkanı Fatih Öztürk verimli toprakları ile bir tarım kenti olan Muğla’nın ürünlerini yurtiçi ve yurtdışına pazarlamaya, üreticilere kazandırmaya devam ettiklerini söyledi. 
Fatih Öztürk; “Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde kurduğumuz Tarım Güçbirliği Kooperatifi’miz her geçen gün büyürken üreticilerimize kazandırmaya, Muğla’mızın ürünlerini tüm dünyaya ulaştırmaya devam ediyoruz. Muğla’mızın verimli toprakları her şeyi üretmeye müsait. Üreten köylümüzün emeğinin karşılığını alması, Muğla’mızın tarımda marka olması için Güçbirliği olarak kooperatiflerimizle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bize en baştan beri destek olan, güvenen, yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza da ayrıca teşekkür ediyorum.”

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894