• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Petkim, sürdürülebilirlik için yeşil finansman kullanacak

Petkim, sürdürülebilirlik için yeşil finansman kullanacak
Petkim, sürdürülebilirlik hedeflerine doğru önemli bir adım atarak atık su bertaraf ünitesi için 10 milyon dolarlık yeşil finansman kullanacak.

Petkim, sürdürülebilirlik hedeflerine doğru önemli bir adım atarak atık su bertaraf ünitesi için 10 milyon dolarlık yeşil finansman kullanacak. Petkim, 4 yıl vadeli aldığı krediyle şirketin sürdürülebilirlik odaklı projelerine katkı sağlayacak.
Türkiye’nin en büyük entegre endüstri grubu SOCAR Türkiye iştiraklerinden Petkim, sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında üzerinde çalıştığı atık su bertaraf ünitesi için 4 yıl vadeli ve 10 milyon dolar tutarında yurt dışı kaynaklı kredi sağladı. 

Finansman kaynaklarını çeşitlendirmeye odaklanan ve sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda kararlı adımlar atan SOCAR Türkiye, bu kapsamda ilk kez bir yatırım için sürdürebilirlik temelli dış kaynak kullandı. Petkim'in yeşil finansman ile gerçekleştireceği atık su bertaraf ünitesi yatırımı, şirketin sürdürülebilirlik alanındaki taahhüdüne ve yeşil finansmanın sektördeki önemine de dikkat çekiyor. 

SOCAR Türkiye sürdürülebilirlik uygulamaları ile topluma artı değer katıyor

SOCAR Türkiye, sürdürülebilirlik stratejisini; “Karbonsuzlaşma, Döngüsel Ekonomi ve Yeşil Finansman” prensipleri üzerine inşa ediyor. Bu prensipler çerçevesinde grup şirketlerinden Petkim de topluma ve çevreye karşı sorumluluk bilinciyle ürünlerini sürdürülebilir olarak üretme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.  Petkim, 2023 yılında sürdürülebilir üretim gerekliliklerinin uygulandığını tescilleyen ISCC Plus sertifikasını almaya hak kazanmıştı. Sertifika kapsamında biyo, döngüsel ve biyo-döngüsel Etilen, Propilen ve Alçak Yoğunluklu Polietilen (AYPE) ürünlerini üretebilecek. Petkim, önümüzdeki dönemlerde diğer ürünlerini de ISCC Plus sertifikası kapsamında sürdürülebilir olarak üretme hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894