• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 26 °C

Nazilli’de 2016-2017 Adli Yılı Açıldı

Nazilli’de 2016-2017 Adli Yılı Açıldı
2016-2017 Adli Yılı Nazilli Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. Törene Nazilli Belediye Başkan Haluk Alıcık’da katıldı..

2016-2017 Adli Yılı Nazilli Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. Törene Nazilli Belediye Başkan Haluk Alıcık’da katıldı..

Yeni Adli yıl Nazilli’de de düzenlenen tören ile açıldı. Nazilli Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen törende Atatürk Anıtına Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aydın Barosu Temsilciliği tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş’ın yaptığı törene, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutan vekili Jandarma Üsteğmen Yalçın Gürenci, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Emniyet Müdürü Bünyamin Daştan, Aydın Baro temsilcisi Şükrü Elmalı, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Bülbül, Cezaevi Jandarma Bölük Komutanı Kalender Savaş Ünal, Cezaevi Müdürü Hasan Savaşcı, Hâkimler, Savcılar, Avukatlar ve çok sayıda adliye çalışanı katıldı.

Aydın Barosunu temsilen törenin açılış konuşmasının Avukat Şükrü Elmalı yaptı. Konuşmasına Nazilli’yi öven sözlerle başlayan Elmalı, Nazilli’ye tayinleri nedeni ile Nazilli’de göreve başlayacak hakim, savcı ve adliye çalışanlarına “hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başladı. Nazilli’de iyi bir çalışma ortamı bulur, Nazilli Adliyesi’nden güzel anılarla ayrılırsınız diyerek konuşmasına devam eden Elmalı, “Her başlangıç yeni bir umut yeni bir heyecan demektir. Yargının güvenilir sonuç verebilmesi, kendi içindeki kurucu unsurların huzurlu ve saygın bir biçimde işlevini yerine getirebilmesine bağlıdır. Yine uygulayıcılarının huzurlu ve fiziksel olarak rahat bir ortamda çalışması önemlidir. Yargının unsurlarının birbirlerine olan saygısı kaybolduğunda adalet eksik kalacaktır” diye konuştu. 

Konuşmasının devamında Nazilli Adliyesi’nin kendi dışında Sultanisar, Yenipazar, Kuyucak, Buharkent ilçelerinin de iş yükünü üzerine aldığını hatırlatan Şükrü Elmalı, “Yine ağır cezalık olaylarda Karacasu ve Bozdoğan ilçeleri de buna eklenmektedir. Bütünüyle değerlendirildiğinde iş yükü fazla olan bir adliyedir. Geçmiş dönemde adalet teşkilatımızın işleyişi konusunda Aydın Barosu ve Nazilli Avukatları olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bu adli yıl içerisinde de biz avukatlar, adalet sisteminin işleyişi için birlikte hareket etmeye hazırız” dedi.

Günün anlam önemini belirten ikinci konuşmayı yapan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, “Aziz milletimizin en üst düzeyde layık olduğu adalet hizmetinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamayı görev edinen yargı mensupları olarak bizler, görevimizi evrensel hukukun ana ilkelerine, insan haklarına esas alan çağdaş bir anlayışla hızlı ve etkin biçimde ifa etmeye kararlıyız. Bu kararlılığımız da her türlü fedakarlığa hazırız. Adaletin hızlı ve etkin bir biçimde uygulanmasındaki kararlı tutumumuz ve bağımsız duruşumuz aziz milletimizin adalete olan güvenini pekiştirecektir. Devletimizin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur ve refahını hedef alan terör örgütlerinin her türlü saldırılarına karşı evrensel hukukun ana ilkeleri temelinde insan haklarını esas alan çağdaş bir anlayışla görevini icra eden tüm yargı organlarımız hukuk içerisinde kalarak, gerekli cevabı vermektedir ve vermeye de devam edecektir. Herkesi bu ülkenin bir ferdi olarak vatandaş olmanın sorumluluğu ile hukuk devletine işlerlik kazandırma çabalarına sağduyu ve soğukkanlılıkla katkıda bulunacağına inanıyor, yeni adli yılın yargıdaki sorunların en aza ineceği, adaletin doğru, hızlı ve etkin bir biçimde gerçekleşeceği bir yıl olması umuduyla herkesin yeni adli yılını kutlarım” ifadelerini kullandı.

Yeni adlı yıl nedeniyle hukukçulara başarılar dileyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık “Adaletin güçlü olduğu toplumlar güçlü toplumlardır. Gelecek nesillere bırakacağımız en önemli değerlerin başında iyi bir hukuk anlayışı gelmektedir. Adalet sisteminin en iyi şekilde uygulanabilmesi için de hukukçuların mesleki sorunlarının bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra Nazillimiz zaten huzurlu bir şehir. Yeni gelen arkadaşlarımız zaten burada bunu yaşayarak göreceklerdir. Bu yeni adli yıl da Nazilli Adliyesi'nde görevli savcı, hâkim avukat ve tüm adliye çalışanlarına kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Daha yaşanabilir bir şehir olması adına birlik berberlik içerisinde kardeşçe yaşanacak bir yıl diliyorum.” dedi.

2016-2017 Adli Yıl açılış töreni konuşmaların ardından sona ererken açılışa katılan protokol üyeleri Nazilli Adalet Sarayı önünde hatıra fotoğrafı çekildi.  /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894