• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Mimar Oktay Ekinci, Çevre Mücadeleleri ile Anıldı

Mimar Oktay Ekinci, Çevre Mücadeleleri ile Anıldı
Ülkemizin yetiştirdiği en önemli isimlerden Mimar, Çevreci, Araştırmacı Gazeteci-Yazar Oktay Ekinci vefatının 3. Yıldönümünde Menteşe Belediyesi ve Mimarlar Odası Muğla Şubesinin düzenlediği Muğla’daki çevre mücadeleleri konulu söyleşi ile anıldı

MİMAR OKTAY EKİNCİ, ÇEVRE MÜCADELELERİ İLE ANILDI

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli isimlerden Mimar, Çevreci, Araştırmacı Gazeteci-Yazar Oktay Ekinci vefatının 3. Yıldönümünde Menteşe Belediyesi ve Mimarlar Odası Muğla Şubesinin düzenlediği Muğla’daki çevre mücadeleleri konulu söyleşi ile anıldı.

Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda, Oktay Ekinci’nin Yaşamını anlatan kısa film gösterimi ile başlayan Anma etkinliğine, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Güven, Levent Ünver, Muğla Mimarlar Odası Başkanı Osman Köseoğlu ile Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz “Muğla’da Doğal Sit Derecelerinin Değiştirilmesi”, Gökova Ekolojik Yaşam Derneği adına Serdar Denktaş “Kadın Azmağını Koruma Mücadelesi”, Avukat Bora Sarıca“ Koruköy, İncir Köyü, Üzümlü Taşocağı Mücadelesi” , Mimarlar Odası Muğla Şubesi adına Mehmet Yenisu’da “Mimarlar Odası Muğla Şubesinin Yürüttüğü Hukuki Mücadeleler” adlı söyleşileri ile toplantıya katıldı.

Menteşe Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güven bir Muğla sevdalı olan Ekinci’nin hayatını yeşile, çevreye ve kentlik bilincinin oluşmasına adadığını belirterek, “2013 yılında aramızdan ayrılan ülkemizin yetiştirdiği en önemli isimlerden Ekinci, Türkiye’nin birçok yerinde yaptığı çalışmalar ile Kentsel Planlamalara, İmar Politikalarına yön vermiş, Kültürel Varlıkların Restorasyonu ve Korunması Çalışmaları ile dünya basınının örnek gösterdiği bir isim olmuştur.  Yaşamı boyunca yeşile olan sevgisi ile bildiğimiz Muğla sevdalısı, bir Muğla Aşığı Oktay Ekinci’nin Kentimizdeki birçok yapıda da emeği bulunmuştur.  Bunun bilinciyle hareket ederek bizlerde kültürel miraslarımıza sahip çıkmaya gayret ediyoruz.  Bu anlamda Konakaltı İskender Alper Kültür merkezinin yanındaki tarihi ev ile Yörük Obaları Derneğinin karşısında bulunan evi kamulaştırarak restorasyon çalışmalarına başladık.  Şuan bu iki tarihi evde çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda bizim için çok önemli olan bu iki tarihi evimiz kültürel miraslarımızın arasında yerini alacaktır. Bunun yanında kent merkezimizdeki yeşil alan miktarını modern ve yeni nesil oyun gruplarımız ile donattığımız parklarımız ile arttırıyoruz. Tüm bu çalışmalarımız ile hem kültürel miraslarımıza, hem de doğaya sahip çıkarak, gelecek kuşaklara daha yaşanır bir kent bırakma gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cumhur Çoban, Ekinci’nin kentlilik bilincinin gelişmesinde verdiği mücadeleyi hatırlatarak, “Yaşadığımız kentin sokağını, caddesini kişiselleştirebilirsek, o zaman kentlilik bilincinin oluşmasına katkı sağlamış oluruz. Geçmişimize, kültürel miraslarımıza sahip çıkarak geleceğimizi inşa edersek, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunabiliriz” dedi.

Söyleşide Koruköy, İncir Köyü ve Üzümlü Köyü’ne yapılan Taşocağı’na karşı verilen hukuki mücadele, dikkat çekti./ EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894