• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Milas Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısını Tamamladı

Milas Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısını Tamamladı
8 ana 2’de ek gündem maddesinin görüşüldüğü Kasım ayı meclis toplantısı dün Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda gerçekleşti.

8 ana 2’de ek gündem maddesinin görüşüldüğü Kasım ayı meclis toplantısı dün Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Zeliha Arpazlı,Hayri Balcı ve Ece Gülen mazeretli olarak katılmadı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Atık su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri ücret tarifesi konusu Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

Üçüncü maddede yer alan Ören Belediyesinden Milas Belediyesine devir olan ÖRTAŞ A.Ş. nin sermaye artırımı konusunun görüşülmesi öncesi açıklama yapan Başkan Tokat ; ÖRTAŞ A.Ş şirketinin geçmişten gelen borçlarını yapılandırıldığını ,Yapılandırma taksitlerinin sekteye uğramaması açısından şirketin  500.00 TL olan sermayesinin 300.00 TL arttırılarak 800.00 TL’ye çıkartılması gerektiğini belirtti.yapılan oylamada sermaye artırımı oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4,5,6 ve 8. maddeleri ise İmar Komisyonuna havale edildi.Gündemin 7. Maddesinde ise geçen mecliste İmar Komisyonuna hava edilen konular görüşüldü. İmar Komisyonu tarafından yapılan açıklama sonrası havalesi yapılan bazı maddelerin kabul bazı maddelerin ise red edilmesine oy birliği ile karar verildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardın Başkan Tokat;  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Doğal ve Arkeolojik Sit alanlarında yapılacak değişiklikler hakkında meclis üyelerine bir açıklamada bulundu.

Tokat açıklamasında ;  “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Doğal ve Arkeolojik sit alanları için yeni düzenleme yapılıyor. Muğla Valiliğine görüş ve öneri için bilgi gönderildi. Konu Valilikçe Muğla Büyükşehir Belediyemize aktarılmış.Muğla Büyükşehir Belediyesi meclisi tarafından da bu konu görüşülüyor.Büyükşehir Belediyemiz 13 ilçe Belediye Başkanından ilçelerindeki doğal sit alanları için yapılacak değişiklikler hakkında görüş ve önerilerini bildirmesini istedi.Bizde görüşlerimizi Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına görüşlerimizi bildirdik”dedi.

Başkan Tokat’ın ardından söz alan Meclis üyesi Enver Tuna  konu hakkında meclis üyelerine kapsamlı bilgi aktardı.

Tuna; “Yönetmelik değişikliği gereğince daha önce 1.2.3. derece sit alanı olarak tabir edilen alanların isimleri değişti.Bunların yerine  “Kesin Korunacak Hassas Alan,Nitelikli Doğal koruma Alanı ve Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları”ifadeleri getirildi. Daha önceki tanımlardaki yapılaşma ile yeni tanımlamalardaki yapılaşmalar farklı oldu.1. derece sit alanlarında bundan önceki tanımlamada Rekreasyon amaçlı günü birlik tesis yapılmakta iken  şimdiki tanımlamada Yapılaşma yasağı getirilen mutlak korunması gerekli alan olarak değişti.

2. derece sit alanlarında  turizm yatırım ve turizm işletme belgeli turistik tesisler yapılabiliniyor iken şimdiki tanımlamada Çadır, Kamp alanı, Bungolov,ve Günübirlik tesis yapılabilineceği ifade ediliyor. 3. Derecedeki sit alanlarına konut kullanımı yapılıyor iken şimdiki tanımlamada ise  Turizm ve yerleşimlere izin veren alanlardır ibaresi geçmektedir.

Bu konularda Milas’ı ilgilendiren 3 bölge var. Birincisi Tuzla sulak alanı,ikincisi Bafa Gölü ve diğeride Gökçeler İncirli İn bölgeleridir.Bu değişiklik Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından hazırlanıp Muğla Valiliğimize gönderilmiş.Valeliliğimizde görüş ve öneri için konuyu Muğla Büyükşehir Belediyemize aktarmıştır. Muğla Büyükşehir Meclisimizde bu konu üzerinde çalışıyoruz. Bizlerde İmar Komisyonumuzda konuyu inceledik ve diğer 13 ilçe belediyelerimiz ile görüş alış verişinde bulunduk. Bu üç bölgemizi ilgilendiren görüşlerimi yazıp Muğla Büyükşehir Belediyemize bildirdik.Bizlerin sadece görüşü sorulmuştur bizler görüşümüzü bildirdik uyup uymamak tamamen bakanlığın  yetkisinde”dedi.

Enver Tuna’nın ardından söz alan Başkan ; Tokat Meclis üyelerimizin ve kamuoyunun doğru bildirilmesi adına sizleri bu açıklamayı yaptık.Ve kapsamlı olarak hazırladığımız dosyayı sizlere sunduk. Konu hakkındaki son toplantı Perşembe günü Büyükşehir meclisinde yapılacak ve görüşler bakanlığa bildirilecek.dedi.

Görüş ve temennilerin dinlenmesinin ardından Kasım ayı meclis toplantısı sona erdi. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894