• BIST 10307.47
  • Altın 2453.016
  • Dolar 32.2206
  • Euro 34.7527
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 25 °C

Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği Sona Erdi

Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği Sona Erdi
Menteşe Belediyesi’nin bu yıl 2. sini düzenlediği “Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri” sevilen sanatçı Kıraç’ın muhteşem konseri ile sona erdi.

Menteşe Belediyesi’nin bu yıl 2. sini düzenlediği “Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri” sevilen sanatçı Kıraç’ın muhteşem konseri ile sona erdi.  Sevilen sanatçı Kıraç şarkıları ve sahne şovuyla Cumhuriyet meydanını dolduran 10 bin Menteşeliye unutulmaz bir gece yaşattı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün ev sahipliğinde gerçekleşen ve 3 gün süren şenliklere, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şenlikler Baca Yakma töreni ve kortej yürüyüşü ile başladı. Şenliğin birinci gününde düzenlenen Yörük- Zeybek gecesinde etkinliğe katılan Yörükler, gece boyunca seslendirdikleri türküler ve halk oyunları ile izleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattılar. 

Şenliğin 2. Günü Menteşe Belediyesi tarafından yeni nesil çocuk oyun gruplarıyla donatılan Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın açılışı gerçekleşti. Park açılışının ardından geleneksel toplu sünnet töreni ile kırsal mahallelerde yaşayan 24 çocuk sünnet ettirildi.  Şenliğin ikinci günü Serpil Atasever’in üç boyutlu rölyef sergisi, Menteşe Kent Konseyi ve MUSANDER’in türkü ve şiir dinletesi, Prof. Dr. Şadan Gökovalı’nın derlediği şair Arif Karakoç’un şiir kitabı “Sarı Yasemin”in kitap tanıtımı ve imza günü gerçekleşti. Şenlik kapsamında İzmir Ressam ve Heykel Müzesi Eğitmeni Ertuğrul Saraç kişisel resim sergisi ile sanatseverlerle buluştu. Akşam saatlerinde ise Cumhuriyet meydanında düzenlenen konserde, sanatçılar Yasemin Çandır ve Serdar Şimşek Menteşeliler ile bir araya geldi.  

Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği 3. Günü Yaraş Mahallesinde düzenlenen Reçel ve Turşu yarışması ile başladı. Yaraş mahallesindeki lezzet yarışında yörenin en lezzetli turşu ve reçelleri görücüye çıkarken, mahalle sakinleri açtıkları stantlar ile ürettikleri yöresel organik ürünleri tanıttı.  Şenlik Kapsamında düzenlenen Karabağlar Yaylasındaki Yayla Kavun yarışmasına ise 37 üretici katıldı. Jüri üyelerinin renk, tat, koku ve şekil özelliğine göre değerlendirildiği kavun yarışmasında Uygar Karaca Konseri, halk oyunları gösterisi ve Yayla Evleri Fotoğraf sergisi büyük beğeni topladı. 

Şenlik, 3. Gününde 19. Geleneksel Rahvan At Yarışları ve 11. Trap Skeet ve Kurşun Atış gösterileri ile devam etti.  

Kıraç’tan Muhteşem Konser
Şenliğin son gününde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Kıraç konseri ile Menteşeliler unutulmaz bir gece yaşadı. Sevilen sanatçı Kıraç, en güzel şarkılarını Menteşeliler ile birlikte söyledi. Sanatçı Kıraç, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün halkın arasında konseri izlemesinden övgüyle bahsederek, “İlk defa protokol üyelerinin halk arasına karışıp, birlikte konser izlediğini gördüm. Genelde protokol üyeleri etrafında korumaları ile halktan kendini ayırıp,  sahnenin en güzel yerinde konser izlerler. Ama bugün halkla içi içe bir belediye başkanı gördüm.  Sanırım sizin korumalarınız halk. Bu beni çok mutlu etti. Bu özlenen tablonun ülkemizin dört bir köşesinde yaşanmasını diliyorum” dedi. 

Yaklaşık 2 saat kaldığı sahnede, seslendirdiği şarkıları ve sahne şovuyla Cumhuriyet Meydanını dolduran 10 bin Menteşeliye unutulmaz bir gece yaşatan Kıraç, izleyicilere teşekkür etti, sık sık selfi çekerek geceyi ölümsüzleştirdi. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894