• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 25 °C

Menemen’de Battı Çıktı 120 Gün Sonunda Hizmete Girdi

Menemen’de Battı Çıktı 120 Gün Sonunda Hizmete Girdi
Menemen Belediyesi’nin tamamı öz kaynaklarıyla Çanakkale Asfaltı üzerinde 460 metrelik dev battı çıktıyı vatandaşların katıldığı görkemli bir törenle hizmete açtı.

Menemen Belediyesi’nin tamamı öz kaynaklarıyla Çanakkale Asfaltı üzerinde 460 metrelik dev battı çıktıyı vatandaşların katıldığı görkemli bir törenle hizmete açtı.

Coşkulu kalabalığa seslenirken duygulu anlar yaşayan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Biz önce hayal ettik, çok çalıştık ve başardık. Hemşehrilerimizin talepleri arasında önceliği olan battı çıktımızı 120 gün gibi kısa sürede bitirdik ve şimdi de açıyoruz. Menemen trafiğini, İzmir trafiğini rahatlatacak bir eseri ilçemize kazandırmanın, Menemen’deki, İzmir’deki hemşehrilerimize hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

menemen-batti-cikti-01.jpg

Menemen Belediyesi, ilçenin uzun yıllardır kronikleşmiş trafik problemine neşter vurdu. Geçmiş yıllarda kazalar ve trafik sıkışıklığıyla gündem olan Çanakkale Asfaltı üzerindeki Menemen Otogarı mevkisi için başlatılan battı çıktı inşaatı projesi, 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açıldı.

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile birlikte Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, Menemen İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, siyasi partilerle, STK’lar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine, vatandaşın da ilgisi büyük oldu.

menemen-batti-cikti-02.jpg

“Hayal ettik, çalıştık ve başardık” 

Alkışlar arasında kürsüye çıkan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Dile kolay; 22 yıldır birçok siyasinin sözünü verip, yapmadığı, yapamadığı bir hizmetin açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Menemen’imizin uzun yıllardır trafik probleminin en önemli nedenlerinden biri olan battı çıktının olmayışı bu bölgede ciddi kazalara da neden oluyordu. Ve bugün battı çıktımızı yapmak da açmak da bizlere nasip oldu. Bu projemiz için yola çıktığımızda “Yapamazsınız” diyenler oldu. “Siz ilçe belediyesisiniz, gücünüz yetmez. Bu sizin işiniz değil, siz büyükşehir belediyesi misiniz” diyenler oldu. Bizi hayal kurmakla, hayalperest olmakla suçladılar kıymetli hemşehrilerim. Oysa hayal kurmak önemlidir. Çünkü her şey hayal etmekle başlar. Bizim ayakları yere basan hayallerimiz var. Bu nedenle başkalarının hayal bile edemediği ne varsa biz hepsini kararlılıkla bir bir hayata geçiriyoruz.” dedi.

menemen-batti-cikti-03.jpg

Dağ; “Aydın Başkan Kararlıydı” 

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ise yaptığı konuşmasında, battı çıktı için Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın nasıl mücadele ettiğini anlattı. Dağ, “ Aydın başkanımız Ankara’ya geldi, ilçemizin bu ihtiyacını, bu projesini bizimle paylaştı. ‘Başkanım bizim ne yapıp ne edip bunu Menemen’e kazandırmamız lazım. Öncelikli ihtiyacımız’ dedi. Gözünde o kararlılığı gördüm. Ulaştırma Bakanımızın kapısını çaldık. Gerekli izinleri alıp yola koyulduk. Günün sonunda Menemen Belediyemizin tamamen kendi öz bütçesiyle buranın yapımını tamamladık. Battı- çıktımız, 460 metre uzunluğunda ve iki geliş iki gidiş şeklinde toplam dört şeritten oluşuyor. Üstünde yer alacak kavşak noktasına da Menemen’imize yakışır Atatürk anıtını ve peyzaj çalışmasını gerçekleştirdik. Tarihinin en büyük yatırımı olan bu projemiz sayesinde Menemen’de hem yayalarımız hem sürücülerimiz rahat bir nefes alacak” dedi.

menemen-batti-cikti-04.jpg

İnan; “Soyadı Gibi Gereğini Yaptı” 

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ise Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın azmi ve çalışkanlığının sonuçlarını Menemen halkının gördüğünü ifade etti. İnan, şöyle konuştu; “Menemen Belediyesi 100. Yıl Köprülü Kavşağı’nın Menemen’e ve İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum. Aydın Pehlivan Başkan her zaman olduğu gibi bu projede de gereğini tıpkı soyadı gibi yaptı. Proje için Ankara’da Genel Başkan Yardımcımız kıymetli ağabeyimiz Hamza Dağ ile birlikte yoğun mesai yaptı. Menemen’de ilk kazmanın vurulmasının ardından da işinin hep başında durdu. Aydın Başkanımıza, Hamza Dağ Başkanımıza ve emeği geçen tüm büyük ve küçüklerimize buradan çok teşekkür ediyorum. Herkesin eline emeğine sağlık.”

Konuşmalar sonrasında kurdele töreninin gerçekleşmesiyle birlikte köprülü kavşak trafiğe açılırken, yoldan ilk geçen isimlerse Başkan Pehlivan, Hamza Dağ ve Eyyüp Kadir İnan oldu. 

menemen-batti-cikti-05.jpg

Atatürk Anıtı çok beğenildi 

Öte yandan Menemen 100. Yıl Köprülü Kavşağı’nın üstünde bulunan Atatürk Anıtı, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetinin bulunduğu hareketli anıt, önünde yakılan meşaleler de açılışa renk kattı.

menemen-batti-cikti-06.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894