• BIST 10268.58
  • Altın 2437.435
  • Dolar 32.2305
  • Euro 34.7462
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Mahalle Ligi Şampiyonluğu İçin Kuralar Çekildi

Mahalle Ligi Şampiyonluğu İçin Kuralar Çekildi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Mahalle Ligi Futbol Turnuvasında toplam 21 bin sporcunun katıldığı 2016-2017 sezonunda 20 ilçenin şampiyonları belli oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Mahalle Ligi Futbol Turnuvasında toplam 21 bin sporcunun katıldığı 2016-2017 sezonunda 20 ilçenin şampiyonları belli oldu. Bugün, Vali Ersin Yazıcı, Milletvekili Mahmut Poyrazlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un katıldığı tören ile 20 ilçenin şampiyon takımlarının Balıkesir Mahalle Ligi Şampiyonluğu müsabakaları için kura çekimi yapıldı. Başkan Uğur, İl Şampiyonu olacak takımı bu sene Londra'ya götüreceklerini, uçak biletlerinin hazır olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, “İmkan Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Mahalle Ligi Halı Saha Futbol Turnuvasında 2014-2015 sezonunda merkeze bağlı Karesi ve Altıeylül ilçelerinden 40 mahalleden 2 bin sporcu katılmıştı. 2015-2016 sezonunda ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 20 ilçe, 1130 mahalleden 11 bin 500 sporcu katılmıştı. Bu turnuva sonucunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şampiyon takımları (Yıldızlarda Edremit ve Gençlerde Susurluk) Avrupa'da maç izletme sözünü yerine getirip Almanya'nın Dortmund kentine götürerek Borussia Dortmund takımının maçını izletmişti. İlginin her yıl giderek büyüdüğü Büyükşehir Belediyesi Mahalle Ligi Futbol Turnuvası'na 2016-2017 sezonunda yaklaşık 21 bin sporcu katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Karesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen kura çekim törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Mahmut Poyrazlı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Cengiz, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Metin Mengüç, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İrfan Sarıgül, 20 ilçeden tertip komitesi temsilcileri katıldı. Törenin açılış bölümünde katılımcıları selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “20 ilçede 40 takım kendi arasında mücadele edip kendi arasında birinci çıkaracak. İl Şampiyonunu bu sene Londra'ya götürme sözümüz var. Uçak biletleri alındı. Turnuvadaki takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Kura çekim töreninde Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının hazırladığı 2015-2016 sezonu Mahalle Ligi'nden görüntülerin yer aldığı sunum izlendikten sonra bilgi veren Daire Başkanı İrfan Sarıgül,  ilçe turnuvalarının tamamlandığını söyledi. Sarıgül, “Final müsabakalarına geçiyoruz. Maçlarımız çift maç eleme usulü olacak. 8 takım ön eleme yapacak, 16 takıma indirdikten sonra çift maç eleme usulüyle devam edeceğiz. Geçen sene takımlarımız karşılıklı birbirlerine ilçelerinde misafir olduklarında çok iyi ağırlandılar, bu aynı zamanda sosyal proje özelliği taşıyor. İlçe tertip komitelerine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu müsabakalar sonucunda sadece final maçları ile 3.'lük ve 4.'lük maçları tek maç olarak Balıkesir merkezde oynanacak” dedi.

MİLLETVEKİLİ POYRAZLI, “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİ DESTEKLİYORUZ”
AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Mahmut Poyrazlı, Büyükşehir Belediyesi'nin aynı zamanda sosyal bir projesi olan Mahalle Ligi Futbol Turnuvasını çok önemsediklerini, Balıkesir için çok faydalı bir proje olduğunu belirterek Başkan Edip Uğur'u kutlayıp teşekkür etti. Milletvekili Mahmut Poyrazlı, “Mahalle Ligi Futbol Turnuvası Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği çok güzel bir spor ve sosyal proje. İnsanın bu yaştan sonra spor yapası geliyor. Büyükşehir Belediyemizin bu tür projelere ön ayak olması çok önemli. Çok memnun oluyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin sadece Fen İşleri, Ulaşım, İmar değil bu tür sosyal projelerde Balıkesir'in genelinde gençlerimizin birbiriyle kaynaşmasını, gidip göremedikleri yerlere bu vesileyle gitmeleri ve arkadaş olmalarını canı gönülden destekliyor ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Bizler de bu tip projelere her zaman destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

VALİ YAZICI: “ÇOK GÜZEL PROJE, ÇOK DOĞRU BİR İŞ”
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da, Büyükşehir Belediyesi Mahalle Ligi Futbol Turnuvası projesinin güzel, yerinde ve doğru bir iş olduğunu belirterek Başkan Uğur'a teşekkür etti. Vali Ersin Yazıcı, şöyle konuştu; “Büyükşehir Belediyesi'nin Mahalle Ligi turnuvası tüm ilçelerimizi kapsayan güzel bir organizasyon. Lise takımında futbol oynamış birisi olarak bugünkü koşulları görünce biraz kıskançlıkla izliyoruz. Büyükşehir Belediyemizin Marmara İlçemizden Ayvalık'a, Dursunbey'den Edremit'e kadar tüm ilçelerimizi kapsayan böyle güzel bir organizasyonunda sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Büyükşehir Belediyemizin bu projesinin çok güzel bir proje olduğunu, çok doğru bir iş olduğunu, yerinde bir proje olduğunu düşünüyorum. Biz futbolu veya benzer spor organizasyonlarını kaynaşma, birbirimizi tanıma, olumlu etkileşim amacıyla yapıyoruz. Kazanmayı istiyoruz ama hırslarımıza gem vurarak birbirimizle kavga, gürültü, dargınlık küskünlük oluşturacak hareketler istemiyor ve arzu etmiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz de bunu istemiyor. Büyükşehir birçok hizmet üretiyor. İnşallah spor alanında futbol ligi dışında da başka liglerimizi de oluştururuz. Bu vesileyle biz de bir takım taleplerde bulunmuş olalım Başkanımızdan. Bu güzel bir organizasyon, benzerlerini de bu şehir, bu şehrin güzel insanları hak ediyor. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum. Eğer Başkanım bizi götürürse şampiyonla birlikte İngiltere'ye biz de gideriz. İnşallah güzel müsabakalar ve güzel sonuçlar olur, şampiyonu da hep birlikte alkışlarız.”

KURALAR ÇEKİLDİ
Konuşmaların ardından Başkan Uğur Vali Ersin Yazıcı ve Milletvekili Mahmut Poyrazlı'ya isimlerinin yazılı olduğu 10 numaralı Büyükşehir Belediyespor Kulübünün birer formasını hediye etti. Ardından kura çekimine geçildi. Vali Ersin Yazıcı, Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve diğer katılımcılar tarafından kura çekimleri gerçekleştirildi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894