• BIST 10236.79
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 12 °C

Korneanın Sesi Grubu Kornea Naklinin Önemini Türkülerle Anlattı

Korneanın Sesi Grubu Kornea Naklinin Önemini Türkülerle Anlattı
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez’in kurduğu “Korneanın Sesi” grubunun Manisa Celal Bayar Üniversitesinde sunduğu konser, büyük beğeni topladı ve duygusal anlar yaşattı.

KORNEANIN SESİ GRUBU KORNEA NAKLİNİN ÖNEMİNİ TÜRKÜLERLE ANLATTI

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez’in kurduğu “Korneanın Sesi” grubunun Manisa Celal Bayar Üniversitesinde sunduğu konser, büyük beğeni topladı ve duygusal anlar yaşattı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konsere MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İpek Akil ve Prof. Dr. Zeki Arı, MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kornea nakli yapan bir hekim olan Prof. Dr. Sait Eğrilmez; kornea nakli ile ışığı artmış, dünyası aydınlanmış, görme engelli müzisyen ve TRT Ses Yarışması birincisi Cem Cansız, Göz Hekimi Dr. Önder Demirtaş, görme engelli Ege Üniversitesi Konservatuvarı öğrencisi Mazlum Acar ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Özgün Düzgün’den oluşan grup, Aşık Veysel’den yola çıkarak kornea naklinin önemini türkülerle anlattı.

İstanbul Kızılay Şubesi tarafından en iyi kısa belgesel ödülü alan “Kornea İkilisi” adlı filmin gösterimi ile başlayan konserde, Prof. Dr. Sait Eğrilmez’in Aşık Veysel’in evinde Veysel’ın kızı ile yaptığı röportaja da yer verildi.

Prof. Eğrilmez, göz hekimi olmaya Aşık Veysel’e olan hayranlığı ve onun görme engelli olmasına duyduğu üzüntünün neden olduğunu dile getirerek, “8 yaşında babamın bana hediye ettiği ilk kitap Aşık Veysel’in “Dostlar Beni Hatırlasın” kitabıdır. Ben o şiirleri okuduktan sonra, Aşık Veysel’in görmüyor olmasını adaletsizlik olarak kabul etmiştim. Ben de Sivas’ta doğdum ve onun acısı ile büyüdüm. Aşık Veysel’in o dönem bir göz hekimine ulaşma imkanı olmadı. Ancak bu olsaydı, onu Veysel yapan duyguları belki de yaşayamamış olacaktı. Belki daha mutlu, ama normal bir insan olacaktı. Şimdi koca bir Veysel oldu” dedi.

Konserde kurulan Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğünün başlattığı “Bir Can Bir Fidan” organ bağışı standında da pek çok kişi tarafından organ bağışı yapıldı.

Konserin sonunda Prof. Dr. Sait Eğrilmez’in başlattığı bu büyük sosyal sorumluluk projesinin önemine değinerek, kornea nakli konusundaki üstün hizmetleri nedeniyle Eğrilmez’e ve ekibine teşekkür eden MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, sanatçılara çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894