• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Kızılay İyilik Koşusu İki Yaşında

Kızılay İyilik Koşusu İki Yaşında
Kızılay, bu yıl ikincisini düzenleyeceği İyilik Koşusu’ndan elde edilecek gelirle, 3 sosyal projesine hız kazandırarak daha fazla kişiye yardım ulaştıracak.

KIZILAY İYİLİK KOŞUSU İKİ YAŞINDA

Kızılay, bu yıl ikincisini düzenleyeceği İyilik Koşusu’ndan elde edilecek gelirle, 3 sosyal projesine hız kazandırarak daha fazla kişiye yardım ulaştıracak. Kızılay İyilik koşusu, 30 Ekim 2016 tarihinde Ankara Kızılay Meydanı’nda düzenlenecek.  

Kızılay İyilik Koşusu ikinci yılında yine binlerce hayırseveri, sporseveri Ankara Kızılay Meydanı’nda iyilik için buluşturacak. Koşarken sadece enerjinin harcanmayacağı ve atılan her adımın yardımseverliğe dönüşeceği İyilik Koşusu’nda, kayıtlardan elde edilen gelirin tamamı koşu bünyesindeki Sevgi Bohçası, Aşevlerine Nakdi Bağış ve Özel Eğitim Sınıflarının Tefrişatı projelerine aktarılacak. Kızılay, bunun yanı sıra yardımseverlik koşuları ile ilgili farkındalığı da artırmayı planlıyor. Türkiye Atletizm Federasyonu ile Olimpik ve Paralimpik Sporcular Kulübü Derneği de koşuya destek verecek.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Kızılay İyilik Koşusu'na ilişkin iş birliği protokolü de 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen törenle imzalandı. Törene Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Olimpik Paralimpik Sporcular Kulübü Derneği'ni temsilen Nazmi Avluca ve milli sporcular Bahri Tanrıkulu ile Rıza Kayaalp katıldı.

GENİŞ KATILIM SAĞLANACAK

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yaptığı açıklamada Kızılay İyilik Koşusu'nu geniş katılımla gerçekleştireceklerini söyledi. Koşunun sadece spor ve yarışmanın ötesinde anlamlarının olduğunu belirten Kınık, "Bu koşudan elde edeceğimiz gelirlerle aynı zamanda iyilik yapıyoruz. Kızılay'ın devam eden yardım projesine sporcularımız, profesyonel ve amatör olarak destek veriyor. Sevgi bohçasıyla yeni doğmuş bebeklere destek oluyorlar. Mültecilerin dramlarına merhem oluyorlar. Dolayısıyla bu iyilik koşusu yarış ama aynı zamanda da iyilik biriktirmek için farklı bir fırsat" diye konuştu.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise Kızılay İyilik Koşusu projesinde yer almalarının atletizm için onur olduğunu belirterek, herkesi iyilik koşusuna davet eden Kızılay’ın insanların ihtiyaç duydukları zor zamanlarda yanlarında olduğunu dile getiren Nazmi Avluca da "İyilik koşusuyla halkımızda farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi.  30 Ekim Pazar günü düzenlenecek Kızılay İyilik Koşusu'ndan elde edilen gelir, "Sevgi Bohçası", "Özel Eğitim Sınıfları" ve "Aşevi" projelerine aktarılacak./Ege Basın Grubu

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894