• BIST 10871.08
  • Altın 5386.199
  • Dolar 41.9358
  • Euro 48.9448
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Karşıyaka’da 7’den 77’ye Cumhuriyet coşkusu!

Karşıyaka’da 7’den 77’ye Cumhuriyet coşkusu!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102’nci yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir coşkuyla kutlanıyor.

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Bayramı” etkinlikleri büyük coşkuya sahne oldu. Belediye Bandosu’nun konserleri, mahalle etkinlikleri, Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nin Cumhuriyet Balosu ve anaokullarındaki gösterilerle bayramın gurur ve heyecanı tüm ilçeye yayıldı. Başkan Yıldız Ünsal “29 Ekim’de araç konvoyu, kortej, dans ve müzik gösterileriyle devam edecek kutlamalarımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102’nci yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir coşkuyla kutlanıyor. Karşıyaka Belediyesi tarafından, 7’den 77’ye tüm vatandaşlara bayramın gurur ve heyecanını yaşatmak için hazırlanan program; Demirköprü ve Alaybey mahallelerindeki etkinliklerle başladı. Çocuklar için düzenlenen aktiviteler ve Karşıyaka Belediye Bandosu’nun mini konserleri yoğun ilgi gördü. Belediye bünyesindeki anaokullarında da coşku dolu kutlamalar gerçekleştirildi. Atatürk’ün çocuklarının sergilediği gösteriler hayranlıkla izlendi.

CUMHURİYET’İN IŞIĞINDA BİR GECE
Karşıyaka Belediyesi Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi ise “Cumhuriyet’in Işığında Bir Gece” balosuyla renkli bir kutlamaya imza attı. Her yaştan vatandaşların katıldığı buluşmada dans ve müzik dolu bir akşam yaşandı, hep bir ağızdan marşlar söylendi. Ayrıca yerleşkede, Hanri Benazus Özel Koleksiyonu ile Ufuk Sanat ve Kültür Derneği miniklerinin “Cumhuriyet’in Renkleri” başlıklı resim sergisi açıldı. Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka’daki sivil toplum kuruluşları tarafından, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende ise Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları, sonsuz sevgi, saygı ve minnetle anıldı.

GELECEĞİN TEMİNATI
Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, sadece bir rejim değişikliği değil; aynı zamanda bir halkın ayağa kalkışı, eşit yurttaşlık hakkını kazanışı, özgürlük ve çağdaşlık yolunda attığı en büyük adımdır. Bugün, bu büyük mirasın 102. yılındayız. Ama Cumhuriyet sadece geçmişin bir hatırası değil; geleceğin de teminatıdır. Onu korumak, yaşatmak ve daha ileriye taşımak hepimizin görevidir. Karşıyaka olarak biz, Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı bir kentiz. Kadınların özgürce yaşadığı, gençlerin fikirlerini ifade edebildiği, çocukların eşit fırsatlarla büyüdüğü bir Karşıyaka için gece gündüz çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun. Yaşasın halkın iradesi… Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894