• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Karacabey Çöplüğü De Rehabilite Edildi

Karacabey Çöplüğü De Rehabilite Edildi
Bütünşehir uygulamasının ardından il genelindeki 29 adet düzensiz çöp döküm alanında başlatılan rehabilitasyon çalışmaları kapsamında Karacabey İlçe çöplüğündeki çalışmalar da tamamlandı.

KARACABEY ÇÖPLÜĞÜ DE REHABİLİTE EDİLDİ

Bütünşehir uygulamasının ardından il genelindeki 29 adet düzensiz çöp döküm alanında başlatılan rehabilitasyon çalışmaları kapsamında Karacabey İlçe çöplüğündeki çalışmalar da tamamlandı.

Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için çevre yatırımlarını aralıksız sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, bütünşehir uygulamasının ardından il düzeyinde tespit ettiği toplam 29 adet düzensiz çöp döküm alanında başlattığı rehabilitasyon çalışmalarına devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından çevre sağlığının korunması ve atıkların çevreye verdiği zararların ortadan kaldırılması amacıyla 2015 yılında 7 farklı alanda (Gemlik-Karacali, İznik-Elbeyli, Orhangazi-Çakırlı, Orhangazi-Yeniköy, İnegöl-Cerrah, İnegöl-Yenice, İznik-Boyalıca) gerçekleştirilen rehabilitasyon çalışmaları ile toplam 35 bin metrekare yeşil alan Bursa’ya kazandırılırken, 2016 yılında da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Mustafakemalpaşa'daki 80 bin metrekare alanda tamamlanan rehabilitasyon çalışmasının ardından Karacabey ilçesinde de 60 bin metrekare alanda yaklaşık 300 bin metreküp katı atığın rehabilitasyon çalışması tamamlanarak bölgeye yeni bir yeşil alan kazandırılmış oldu.

Bu kapsamda düzensiz döküm yapılan alanda yağmur sularının çöp içine sızmasını engellemek ve saha dışına akışını sağlamak amacıyla çöp yüzeyine uygun eğimler verilmiş,  düzenlenen alanın üzeri atığın, hava ve su ile temasının kesilerek izole edilmesini sağlamak amacıyla 50 santimetre kalınlığında toprak örtü ile kapatıldı. Çöpün oksijensiz ortamda ayrışması neticesinde oluşan depo gazının çevreye yayılıp tehlike oluşturmasını önlemek amacıyla toprak ile kapatılan alanın üzerine uygun noktalarda metan gazının çıkışının sağlanması için yaklaşık 24 adet gaz bacası teşkil edildi. Ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi amacıyla saha tel çit ile çevrilerek koruma altına alınmıştır.

Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinin ardından Yenişehir ilçesinde de rehabilitasyon çalışması yıl içerisinde tamamlanacak. Rehabilitasyon çalışmasının tamamlanmasıyla çöp alanının çevreye vermiş olduğu olumsuz etkiler ortadan kaldırmış ve 2016 yılında Bursa’ya toplam 200 bin metrekare yeşil alan daha kazandırılmış olacaktır. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894