• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

İzmir’in Antika Pazarı Halkapınar’da açıldı

İzmir’in Antika Pazarı Halkapınar’da açıldı
İzmir’deki 4 bin seyyar ikinci el ve antika satıcısını kapalı bir alanda toplama çalışmasında ilk adım atıldı.

İzmir’deki 4 bin seyyar ikinci el ve antika satıcısını kapalı bir alanda toplama çalışmasında ilk adım atıldı. Halkapınar’da oluşturulan alanda ikinci el ve antika satıcısı yaklaşık 600 kişi kayıt altına alınarak satışa başladı

Kentin farklı noktalarında dağınık halde bulunan ve seyyar halde çalışan yaklaşık 4 bin ikinci el ve antika satıcısı kayıt altına alınmaya başlandı. Halkapınar’da eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası karşısındaki viyadüğün altında oluşturulan bölge tel örgü çekilerek kapalı hale getirildi. İzmir Seyyar Satıcılar Derneği tarafından yapılan çalışmalara İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiğini açıklayan dernek başkanı Evren Laçin, “Hem kurumlar hem de bizler bu satıcıların yasal olmayan ürün satmasını engellemek, bu alanlara bir düzen getirmek, vatandaşın da can ve mal güvenliğini artırmak adına böyle bir çalışmayı hazırlayarak hayata geçirdik” dedi. İzmir genelinde 4 bin civarında ikinci el ve antika eşya satıcısı bulunduğunu kaydeden Laçin, “Hazırladığımız bu ilk alanda yaklaşık 600 satıcıyı kayıt altına alıyoruz. Önümüzdeki süreçte farklı ilçelerdeki ikinci el ve antika eşya satıcıları için de benzer alanlar oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

ALAN DA SATAN DA
Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle nişanlı çiftlerin bile çeyizlerini hazırlamak için antika pazarlarına gelmeye başladığını aktaran Laçin, “Çünkü insanlarımızın alım gücü çok azaldı. Biz de hem artık kullanmadığı eşyayı satarak ekonomiye kazandırmak isteyenleri hem de uygun fiyata ihtiyacını görmek isteyenleri tek bir noktada buluşturacağız. Vatandaş istediği ürüne ulaşırken satıcılar da evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşayacak” ifadelerini kullandı.    

ANINDA MÜDAHALE
İkinci El ve Antika Pazarı’nın cumartesi günleri öğleden sonra açılıp pazar akşamı 23:00’e kadar kapanmadan hizmet vereceğinin de altını çizen Laçin sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalıştığı için gündüz pazara gidemeyenler cumartesi ve pazar gecesi bile açık olan bu alana gidip alış veriş yapabilecek. Pazar alanında tuvaletlerden dinlenme ve sosyal alanlara kadar her türlü altyapı tamamladık; alanın etrafını tel örgülerle kapattık. Böylece tüm ikinci el ve antika eşya satıcıları tek bir bölgede denetlenebilir, güvenlikli bir alışveriş yapabilecek. Vatandaşlarımızın da yaşadığı sorunlara anında müdahale edilecek. Orada yaşanabilecek sorunlara karşı görevlendireceğimiz bir arkadaşımız gün boyu orada olacak.”

KAYITLI OLACAK
Tüm satışların tamamen denetlenebilir ve kontrol altında olacağını vurgulayan Laçin, “Bir çok noktada karşımıza çıkan kaldırım işgalini de önlemiş olacağız. Dağınık görünüm engellenerek satış yapılacak. Pazarda satış yapacak olan herkes zaten kayıt altında olacak. Bu arkadaşlarımızı da kayıt altına alırken ne zamandır bu işi yapıyor, bugüne kadar vatandaşlarla sorun yaşamış mı gibi bilgilere de bakıyoruz. Tüm bu işlemleri de Başkanı olduğum İzmir Seyyar Satıcılar Derneği çatısı altında yapacağız. İkinci El v Antika Pazarı’nda satış yapmak isteyenler derneğimizin Varyant’taki merkezine başvurabileceği gibi Pazar satış alanındaki görevlilerimizce de kayıtları yapılabilecek.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894