• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

İAOSB çevreci projesinin çıktılarını doğa için kullanmayı hedefliyor

İAOSB çevreci projesinin çıktılarını doğa için kullanmayı hedefliyor
Yaptığı yatırımlar ve katıldığı projelerle çevreci kimliğini üretimin her alanına yansıtan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Arıtılmış Atık Suyun Geri Kazanımı projesinden elde edeceği yıllık 2 milyon metreküp suyun bir kısmını doğal yaşamın sürdürül

Yaptığı yatırımlar ve katıldığı projelerle çevreci kimliğini üretimin her alanına yansıtan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Arıtılmış Atık Suyun Geri Kazanımı projesinden elde edeceği yıllık 2 milyon metreküp suyun bir kısmını doğal yaşamın sürdürülebilirliği için kullanmayı planlıyor. 
     
Tüm çalışmalarında çevreyi ön planda tutan projeler üzerinden ilerlediklerine dikkat çeken İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, İAOSB’ye sınır olan alan üzerinde doğal kuş yaşamının varlığına dikkat çekerek, arıtılmış atık suyun burada oluşturulacak suni göletlerde kullanılması ile kuşların su ihtiyacının karşılanabileceğini söyledi. 

Karace sözlerini şöyle sürdürdü: “Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi ve Çiğli Askeri Havaalanı ile Bölgemiz arasında bulunan ve Mülkiyeti Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama AŞ’ye ait olan yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanın bir bölümünde kuşlar için yapacağımız suni göletlerin suyunu yine Bölgemizin bir diğer çevreye duyarlı projesi olan Arıtılmış Atık Suyun Geri Kazanımı projemiz ile karşılayacağız. Bölgedeki atık suyun yüzde 55’ini tekrar kullanılabilir hale getirecek olan ve Dünya Bankası tarafından desteklenen bu projemizden elde edilecek 2 milyon metreküplük suyun bir kısmını kuşlar için göletlerde kullanmayı planlıyoruz. Yine bu alan üzerinde millet bahçesi, yeşil alan, flamingo gözlem ve koruma sahası gibi doğal alanların oluşturacağı ekolojik bant kurmayı istiyoruz. Çevre, kaynaklar ve üretim adına geri kazanım odaklı bakış açısı ile çalışmalarımızı sürdürerek ekonomimize ve doğaya katkı sunmaya devam etmek istiyoruz”.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894