• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Gümüş; Korumacı Tavrımızı Sürdürüyoruz

Gümüş; Korumacı Tavrımızı Sürdürüyoruz
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Uluslararası Mobilya Kongresi’nde yaptığı konuşmasında Menteşe’de bulunan tarihi ve doğal yapıların aslına uygun korunarak, gelecek kuşaklara aktarıldığını belirtti.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Uluslararası Mobilya Kongresi’nde yaptığı konuşmasında Menteşe’de bulunan tarihi ve doğal yapıların aslına uygun korunarak, gelecek kuşaklara aktarıldığını belirtti.  Başkan Gümüş, “Kongre katılımcılarına tavsiyem Menteşe’yi mutlaka ziyaret edin. Kültür evimizde, Konakaltı Kültür Merkezimiz de, eski Muğla sokakların da ahşap işçiliğinin en güzel ve yaşayan örneklerini görme fırsatını yakalayacaksınız” dedi.

Başkan Gümüş, Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi (MSKÜ) ev sahipliğinde Akdeniz Üniversitesi İşbirliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 2. Uluslararası Mobilya Kongresine katıldı. 
MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrenin açılışında konuşan Başkan Gümüş, Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’nin içerisinde barındırdığı MSKÜ ile pek çok kongreye ve akademik çalışmaya ev sahipliği yaptığını ifade etti. Uluslararası Mobilya Kongresi için Menteşe’ye gelen akademisyen, öğrenci ve kongre katılımcılarının Menteşe merkezde restore edilen yapıları mutlaka görmeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Gümüş, “Mobilya demek aynı zamanda tasarım demektir, ahşap demektir. Menteşemiz çok iyi korunmuş doğal yapılarının yanı sıra ahşabın ustaca işlenmesiyle oluşturulmuş pek çok yapıya da sahiptir. Bizden önceki Muğla Belediyemiz gibi Menteşe Belediyesi olarak bizde yetkilerimiz çerçevesinde bu eserlerimize yönelik korumacı tavrımızı sürdürüyoruz. Menteşe ilçe merkezinde bulunan 2 adet evimizi restore ediyoruz ve çok yakında hizmet binası olarak kullanacağız. Kongre katılımcılarına tavsiyem Menteşe’yi mutlaka ziyaret edin. Kültür evimizde, Konakaltı Kültür Merkezimizde, eski Muğla sokaklarında ahşap işçiliğinin en güzel ve yaşayan örneklerini göreceksiniz.” şeklinde konuştu. 

Uluslararası Mobilya Kongresi 15 Ekim 2016 Cumartesi gününe kadar Atatürk Kültür Merkezi’nde devam edecek. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894