• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Gaziler Günü Nazilli'de Düzenlenen Törenler İle Kutlandı

Gaziler Günü Nazilli'de Düzenlenen Törenler İle Kutlandı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından Gazi Unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Nazilli'de de düzenlenen tören ile kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından Gazi Unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Nazilli'de de düzenlenen tören ile kutlandı.

İstasyon Meydanı Atatürk Anıtı önünde başlayan program Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Binası önünde okutulan mevlit ile son buldu. İstasyon Meydanı Atatürk Anıtında gerçekleştirilen ilk programda Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Ata’ya çeleklerini sundu. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş yaptı. Törenlere Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Vekili Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönartaş, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Taşdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit, Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Hasan Karataş, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin, AK Parti ilçe Başkanı İmran Acar, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, gazi ve şehit yakınları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 
Günün anlam ve önemini belirten Konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş, ilk olarak Halil Manuş’un yazdığı ‘Bizim Gaziler’ şiirini okudu. Şiirin ardından Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve heyecanı yaşadıklarını vurgulayarak konuşmasına başlayan Karataş, “19 Eylül Gaziler Günü, aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakâr ve kahraman Gazilerimizin, Şeref ve Kahramanlık Günü’dür. Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde yürütülen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesi, kıvılcımdan alev topuna dönüşerek, zafere ulaşılmıştır. TBMM’si buy zaferin anısına 19 Eylül 1921 tarihinde, Sakarya Meydan Muhaberesi’nin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e, Türk milleti adına ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanını tevcih etmiştir. M. Kemal Atatürk, milleti tarafından Gazi unvanı verilen ilk askerdir. Kahraman Gaziler ‘Gaziler Günümüz’ kutlu olsun. Sizler, en büyük Gazi M. Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız” dedi.

İstasyon Meydanı Atatürk anıtı önündeki program Hasan Karataş’ın konuşmasının ardından sona ermesi ile birlikte törene katılanlar Gazi ve Şehit mezarlıklarını ziyaret etti. Kabirlerin başında okunan dualar ile Şehit ve gazilerin ruhları şad edildikten sonra yine törene katılanlar toplu halde Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Binası önüne geldi. Şube önünde Şehit ve Gaziler için okutulan mevlid-i şerifte davetlilere pilav ve ayran ikram edildi.

Gaziler Günü için düzenlenen programlar sırasında Gaziler Gününü’ en kalbi duygularla kutladığını belirten Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur; “başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, halen hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömür diliyor saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise Şahadet ve Gaziliğin her Türk evladının gönlünde ulaşabileceği en üstün mertebelerden biri olduğuna vurgu yaparak, “Vatan sevgisiyle dolu göğüslerini düşman karşısında siper eden, değil düşman elinin, düşmanın hain emellerinin bile vatan toprağına uzanmasına izin vermeyeceğimizin en büyük delili olan kahraman gazilerimize vereceğimiz söz şudur ki: Yazdığınız destanlar ile Türk Milleti’nin hafızasına kazınan isimleriniz, asla unutulmayacak ve sonsuza kadar yaşayacaktır. Hatıralarınıza sahip çıkmak ve onları yüceltmek bizim görevimizdir” şeklinde konuştu. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894