• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Fethiye'de Güç Birliği Eylül Toplantısı Yapıldı

Fethiye'de Güç Birliği Eylül Toplantısı Yapıldı
Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nun Eylül Ayı olağan toplantısı Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odasının ev sahipliğinde yapıldı. Toplantının ana gündemini Fethiye ve Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi projesi oluşturdu.

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nun Eylül Ayı olağan toplantısı Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odasının ev sahipliğinde yapıldı. Toplantının ana gündemini Fethiye ve Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi projesi oluşturdu.

Güç Birliği Platformu üyeleri, GEKA'ya gönderilecek Fethiye ve Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü projesinin çok iyi bir şekilde hazırlandığını belirterek FTSO yönetici ve çalışanlarına teşekkür ettiler.

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nun Eylül Ayı olağan toplantısı Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odasının ev sahipliğinde yapıldı.

Toplantıda FTSO tarafından GEKA'ya sunulmak üzere hazırlanan Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odasının iştirakçi olduğu Fethiye ve Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü projesi hakkında bilgilendirmeyle başladı.

FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin'ın kısa bilgilendirmesinin ardından FTSO çalışanı Bora Türkoğlu, proje hakkında bilgi verdi. Bora Türkoğlu sunumunda projenin temel olarak "Fethiye ve Seydikemer bölgesinde imalat sektörü yatırımlarını bölgeye çekecek, sektörel çeşitliliği sağlayacak, imalat sanayinin potansiyelini ortaya koymak ve sağlıklı gelişimini sağlamak üzere bölgede Organize Sanayi Bölgesinin yapılabilirliği ile ilgili bir fizibilite çalışması yapılması amacıyla hazırlandı.

Bu projenin ortaya çıkmasındaki temel gerekçe, turizm ve tarıma dayalı bir ekonomiye sahip Fethiye ve Seydikemer'de sektörel çeşitliliği sağlamak, imalat sanayinin potansiyelini harekete geçirmek, katma değerini yükseltmek, istihdamı artırmak ve bir turizm alanı olan bölgede sanayileşmenin planlı bir şekilde gelişmesini sağlamak ihtiyacını karşılamak üzere ortaya çıkmıştır. Fethiye ve Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü tüm bu amaçların gerçekleştirilmesinde önemli bir yol haritası olacaktır" diye konuştu.

FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin OSB yapılırken planlamanın iyi bir şekilde yapılmaması halinde atıl bir halde kalma tehlikesi olduğunu belirterek "Atıl konumda kalan çok sayıda OSB var. Bu proje, bölgemize OSB yapılmalı mı, yapılmamalı mı, yapılırsa nasıl bir yol haritası çizilmeli gibi soruların cevabını verecek. Milas'taki OSB'nin %75'i kısa süre içinde tamamlanacak. Orası %75 tamamlandığında bizim başvuru hakkımız doğacak" diye konuştu.

OSB'nin çevresel sorunların en aza indirilmesi açısından da önemli olduğunu belirten Füsun Şahin, "Bir çok şirket atıklarını kendi başına çözemiyor. Ciddi miktarlarda ceza yiyor. Bu nedenle de gelişip büyüyemiyor. OSB kurulursa bir bütün olarak çevresel sorunlarında en aza indirilmesi sağlanır" dedi.

FTSO Başkanı Akif Arıcan, benzer projenin kruvaziyer liman için de hazırlandığını belirterek projenin tüm devlet dairelerinden taktir topladığına dikkat çekti. Mermerin büyük çoğunlukla ham olarak satıldığını belirten Arıcan, "OSB sayesinde belki de işleyip satılmasının yolu açılacak. Bir milyon ton yaş sebze ve meyve ihraç ediyoruz. Yaş sebze ve meyve gönderemeyeceğimiz yerlere kuru sebze ve meyve ihraç edebiliriz. Bu yatırımla belki de bunun yolunu açabiliriz" diye konuştu.

Şehir Plancısı Ercan Çınaroğlu planlamanın iyi bir şekilde yapılması gerektiğini belirterek Milas'ta yapılan OSB'nin iyi planlanmadığı için yıllardır sıkıntı yaşandığını söyledi.

Güç Birliği Platformu üyeleri GEKA'ya gönderilecek Fethiye ve Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Etüdü projesinin çok iyi bir şekilde hazırlandığını belirterek FTSO yönetici ve çalışanlarına teşekkür ettiler.

Seydikemer’in sorunları da gündemde ele alınan konular içerisindeydi.

Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Acar, Fethiye ile Seydikemer'in istese de ayrılamayacağını belirterek "Yeni ilçe olmanın sıkıntılarını yaşıyoruz. Kurumlar arası ilişkiler sıkıntılı. İçme suyu sorunumuz var. Yollarımız kötü, düzenlemek için boru patlar korkusundan silindir sokamıyoruz. Muğla'nın kışın en fazla elektrik kesintisi yaşanan ilçesiyiz. Elektrik kesintisinin iki gün sürdüğü oluyor. Kanalizasyonun ne zaman yapılacağını bilmiyoruz. Yatırımcıyı getirelim ama altyapıyı da hazırlayalım" dedi.

Son dönemde tarım yapılamayan arazilerde Güneş Enerjisi Santrallerinin yapılmaya başladığını belirten Muammer Acar, "Bölgemizde kendi enerjimizi kendimiz de sağlayabiliriz. Bu durum OSB için büyük avantaj" dedi.

Seydikemer Ziraat Odası başkanı Muhsin Gümüş, bölgede yoğun faaliyet konusu olan tarım sektörünün durumu ve oda çalışmaları hakkında bilgi verdi. Muhsin Gümüş; “Seydikemer Ziraat Odası, Fethiye Ziraat Odası ile birlikte hareket ederek hizmet sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır Güç Birliği Platformunu ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek platformun sekretaryasını yürüten Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası çalışanlarına da teşekkür etti. Harun Sağır kısa süre önce kurulan Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. "Muğla'nın Güneydoğusuyuz" diyen Harun Sağır, "İlçe olmadan önce çok sayıda kaymakam görmemiş köyümüz, ilçe milli eğitim müdürü görmemiş okulumuz vardı. Seydikemer'in yatırıma ihtiyacı var. Sağolsun hükümet istendiğinde destek veriyor. OSB'nin de esnafa katkısı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Mehmet Hadi Çakıroğlu da mevzuattan kaynaklanan sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

Seydikemer Belediye Başkan Yrd. Muammer Acar’ın Seydikemer’de yapı skoğunu arttırmak istediklerini belirtmesi üzerine İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen “Seydikemerde yapı stoku arttırılırken bazı şeyler göz önünde bulundurulmalı. Böyle bir çalışma içerisinde olduğunuzda inşaat ve mimarlar, harita makine mühendisleri odası olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız.” ifadelerini kaydetti.

Toplantıda ikinci Göcek tünelinin ne zaman açılacağı, ücretli olup olmayacağı konusunda TBMM'ne gönderilen dilekçenin cevabı okundu. Yöneltilen sorulara cevap alınamadığı yorumları yapılırken, farklı kanallardan buna cevap aranması fikri kabul gördü.

Fethiye Limanında Petrol Ofisinin terk ettiği alana ne yapılacağı konusunda Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan görüşme sonucu değerlendirildi. İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen Orman İşletme Müdürlüğünde yaptıkları görüşmede, O alana bir projenin yapılacağını ancak bu projenin ne olduğu yolunda ellerinde bilgi olmadığını söylediklerini dile getirdi.

Toplantıya Makina Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi   Hakan Yetiş, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yön. Kur. Bşk. Akif Arıcan, Seydikemer Belediye Başkan Yrd. Muammer Acar, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Harun Sağır, Fethiye Ticaret ve Sanat Odası Meclis Bşk. Yrd. Ali Çelik, Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi    Ercan Çınaroğlu, Seydikemer Belediyesi Hülya Sağlam, Osman Şimşek, Elektrik Mühendisleri Odası Sermet Ünel, İnşaat Mühendisleri Odası Levent Çimen, Fethiye Ziraat Odası Kenan Karayiğit, Devrim Beyde, Seydikemer Ziraat Odası Muhsin Gümüş, Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Mehmet Hadi Çakıroğlu, Harita Müh. Odası Birol Güner, Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar Manavcular Esnaf Odası Adem Hıra, Mimar Odası Fethiye Temsilciliği adına Çiğdem Özel katıldı.

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894