• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Ege’nin En Büyüğünde Başpehlivan Recep Kara Oldu

Ege’nin En Büyüğünde Başpehlivan Recep Kara Oldu
Bu yıl 21'inci kez düzenlenen Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen güreşlerde 2016 yılı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de Başpehlivan olan Recep Kara er

Bu yıl 21'inci kez düzenlenen Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen güreşlerde 2016 yılı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de Başpehlivan olan Recep Kara er meydanından zaferle ayrıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'un da takip ettiği güreşlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile bu yıl 21'inci kez gerçekleştirilen Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri Hisarkapı mevkiinde gerçekleştirildi. 26 başpehlivan ve 150'nin üzerinde pehlivanın yer aldığı güreşleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Kula Kaymakamı Murat Güven, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Melih Oğuz, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş takip etti. Er meydanında vatandaşlara hitap eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Bugün Kula ata sporumuz güreş ile tarihi bir gün daha yaşıyor. Pehlivan demek güç, erdem, kuvvet, ahlak demektir. Öyleyse biz bu asil sporu 21'inci kez yaşatmaktan son derece memnunuz. Türkiye'nin her yerinden pehlivanlarımız bugün burada. İnşallah gelecek sene bu güreşler burada yapılmayacak. Eğer yetiştirebilirsek 10 milyonun üzerinde bir rakamla spor kompleksi yapacağız. Bugün burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün de bulunmak istiyordu. Ancak babasının rahatsızlığından dolayı aramızda olamadı. Benden sizlere selamlarını iletmemi istedi. Bende bu güreşlerin düzenlenmesinde verdiği desteklerden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

GÜREŞ SEVGİSİ ER MEYDANINDAN BELLİ
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü ise, Yağlı güreşleri takip eden vatandaşlara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün selamlarını ileterek söze başladı. Başkan Ergün'ün babasının rahatsızlığı dolayısıyla Kula'ya gelemediğini belirten Başkanvekili Güzgülü, “Güreşin ne kadar sevildiği buradan belli. İnşallah Kula ve diğer ilçelerimizde güreş tarihi değerlerini tekrardan bulacaktır diye umuyorum. Ben sözü güreşe bırakmak istiyorum. Pehlivanlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

PEHLİVANLAR KIYASIYA MÜCADELE ETTİ
Müsabakalar öncesinde tüm pehlivanlar er meydanında Türk bayrakları ile tur attı. İlk heyecan küçük, yıldız ve orta boydaki pehlivanların karşılaşmalarında yaşandı. Daha sonra başpehlivanlık için 2016 Kırkpınar yağlı güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, 2013 Kırkpınar yağlı güreşleri Başpehlivanı İsmail Balaban, 2002 Kırkpınar yağlı güreşleri Başpehlivanı Hasan Tuna ve Kula Belediyesi Başpehlivanı Onur Şenel'in de yer aldığı başpehlivanlık müsabakalarında pehlivanlar kıyasıya mücadele etti. Vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde yapılan müsabakaların ardından 2016 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, 21'inci Kula Yağlı Güreşleri kazananı olurken, Hasan Tuna ikinci, İsmail Balaban ve Hüseyin İyican ise üçüncü oldu.

EGE’NİN EN BÜYÜK GÜREŞİ DÜZENLENDİ
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 21. Kula Yağlı Pehlivan Güreşi’ne birbirinden ünlü 26 Başpehlivan ve belli boylarda onlarca güreşçi katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un destekleri ile yapılan güreşlerde Kırkpınar Güreşlerinin Şampiyonları da yer aldı. Son Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, 2013 Başpehlivanı İsmail Balaban, 2002 Başpehlivanı Hasan Tuna ve Kula Belediyesi Başpehlivanı Onur Şenel ile birlikte Güreş Dünyasında adından söz ettiren pehlivanlar bulundu. Kulalılarla birlikte şehir dışından gelen izleyicilerin katıldığı müsabakalar seyirciden tam not aldı. Yetkililerden alınan bilgiye göre 21. Kula Yağlı Pehlivan Güreşi, Ege’de bu yıl düzenlenen en büyük yağlı pehlivan güreşi oldu.  Kula Belediyesi her grupta birinci olan güreşçilere çeyrek altın hediye ederek ödüllendirdi.

ER MEYDANINA KULA GÜREŞ TAKIMI DAMGA VURDU
21. Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Kula Belediyesi Güreş Takım’ı seyirci avantajının vermiş olduğu moralle çıktığı er meydanında kendini kanıtladı. Kula Belediyesi Güreş Takımı Antrenörü Onur Şenel’in öğrencileri dereceler elde etti. Kula Belediyesi Güreş Takımı; Deste 1’de güreşen Önder Akşehirlioğlu Bronz madalya, Deste 2’de güreşen  Enes Mustafa Akşehirlioğlu Altın Madalya aldı. Üst gruplarda Küçük Orta’da Samet Taşdelen Bronz madalya ve Küçük Orta Büyük Deste’de mücadele eden Menderes Saltuk Altın Madalya ile birincilik kürsüsünde yerini aldı. Kula Belediyesi Başpehlivanı Onur Şenel İlk turda Yüksel Kalay ile eşleşerek rakibini yendikten sonra 2. Tur kuralarında 2016 Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara ile eşleşti. Onur Şenel, Recep Kara ile çıktığı er meydanında elendi.

21. Yağlı pehlivan güreşleri Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un kazanan Başpehlivan Recep Kara, ve dereceye girenlere hediyesini takdim etmesi ve madalyasını takması ile sona erdi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Akhisar'a Çifte Bahar30 Nisan 2019 Salı 10:22
  • Serkan Kaya Manisalıları Büyüledi29 Nisan 2019 Pazartesi 15:48
  • Muradiye’nin Deresi Sağlıklı Hale Getiriliyor29 Nisan 2019 Pazartesi 15:40
  • Boyalı’da Kilit Parke Taş Uygulamaları Başladı29 Nisan 2019 Pazartesi 15:02
  • Yakup Koç’tan Başaran’a Tebrik Ziyareti29 Nisan 2019 Pazartesi 14:24
  • Kaynak Başından 4 Metrelik Kunduz Çıktı29 Nisan 2019 Pazartesi 13:36
  • Fettah Can Şarkılarıyla Mest Etti29 Nisan 2019 Pazartesi 13:28
  • Mesire Emeği Geçenler İçin Mevlit Okundu27 Nisan 2019 Cumartesi 12:05
  • Zorlu’dan Başkan Ergün’e Ziyaret27 Nisan 2019 Cumartesi 12:05
  • Festival Sokak Gösterileriyle Renkleniyor27 Nisan 2019 Cumartesi 11:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894