• BIST 10176.97
  • Altın 2440.899
  • Dolar 32.27
  • Euro 34.9283
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Edremit'te Fener Alayı

Edremit'te Fener Alayı
Edremit Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle fener alayı düzenlendi. Tolga Candar’ın kahramanlık türküleri renk kattığı geceye Edremitlilerin ilgisi yoğun oldu.

Edremit Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle fener alayı düzenlendi. Tolga Candar’ın kahramanlık türküleri renk kattığı geceye Edremitlilerin ilgisi yoğun oldu.

Büyük Zafer’in 94. yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Edremit’te düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Resmi törenlerin ardından akşam Edremit Belediyesi tarafından fener alayı düzenlendi. Tuzcumurat Mahallesi Gümrük Meydanı’nda toplanan binlerce kişi Çayiçi Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı’nı Menderes Bulvarı’nı takip ederek ellerinde fener ve meşalelerle Şehit Hamdibey Meydanı’na yürüdü. Kalabalığın geçişi sırasında Edremit Belediyesi hizmet binası duvarında Edremitli şehitler, Uzman Çavuşlar Aycan Özdil, Özcan Mutlu ve Polis Memuru Gökhan Kıncak’ın resimlerinin yer aldığı slayt gösteri alkışlarla karşılandı. Şehit Hamdibey Meydanı’nda bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 30 Ağustos’un dünyada emperyalizme karşı zaferle sonuçlanan kara savaşı olduğunu belirterek “Bu ülkenin kurucuları olan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Bir kahpe saldırı sonucu üç gün önce kaybettiğimiz pırıl pırıl gencecik bir evladımızı, Polis Memuru Gökhan Kıncak’ı toprağa verdik. Edremit son iki ay içerisinde üç şehit verdi.  Edremitliler bu şekilde birlik ve beraberlik içinde oldukça üç tane çapulcu hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak ve bu ülkeyi bölemeyeceklerdir. Misak-ı milli sınırları içerisindeki laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar devam ettireceğiz. Son günlerde giderek tırmanan terörün bizleri yıldıramadığını, korkutamadığını dosta da düşmana da gösterdik. Bir kez daha haykırıyoruz; Susmayacağız, durmayacağız ve yılmayacağız. Bunu tüm dost ve düşmana söylüyoruz, bizim bir tek Başkomutanımız var; O da Büyük Taarruzu kazanmış Anafartalar’dan zaferle ayrılmış Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.  Başkan Kamil Saka’nın ardından Türk Halk Müziği’nin ünlü ismi Tolga Candar sahne alarak kahramanlık türküleri seslendirdi. Edremitlilerin yoğun ilgi gösterdiği geceye ev sahibi Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın yanı sıra CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, Belediye başkan Yardımcıları Fatma Özgirgin, Mehmet Ertaş, CHP 23. Dönem Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.  /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894