• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C

Edremit, Cumhuriyetin 93. Yılını Coşku İle Kutladı

Edremit, Cumhuriyetin 93. Yılını Coşku İle Kutladı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Edremit Belediyesi tarafından Akçay Mahallesi’nde düzenlenen fener alayı ve konserlere binlerce kişi katıldı. Belediye Başkanı Kamil Saka yaptığı konuşmada “Misakı Milli sınırlarınızı bölemeyeceksiniz, laik demokratik

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Edremit Belediyesi tarafından Akçay Mahallesi’nde düzenlenen fener alayı ve konserlere binlerce kişi katıldı. Belediye Başkanı Kamil Saka yaptığı konuşmada “Misakı Milli sınırlarınızı bölemeyeceksiniz, laik demokratik Cumhuriyeti yıkamayacaksınız” dedi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle gündüz düzenlenen resmi programların dışında Edremit Belediyesi tarafından akşam düzenlenen fener alayı ve konserlere binlerce kişi katıldı. Akçay Mahallesi’nde ki Kaymakamlık lojmanı önünde toplanan binlerce kişi ellerinde meşaleler ve dövizlerle, 'Türkiye laiktir, laik kalacak', “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”  sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdüler. 

Cumhuriyet Meydanı’nda CHP Edremit Gençlik Kolları tarafından açılan 30 metre uzunluğunda ki “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” pankartı yoğun ilgi ile karşılandı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Cumhuriyet fazilettir, özgürlüktür, insana insanca saygı gösteren yönetim biçimidir diyerek bizlere Cumhuriyeti emanet eden başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm devrim şehitlerini sizlerin huzurunda bir kez daha anıyorum.  93 yıl önce bize insan olduğumuzu,  özgür bir birey olduğumuzu, ümmetten millet olduğumuzu hatırlatan ve Cumhuriyeti bizlere emanet eden edenlere 93 yıl sonra maalesef coşkuyla, sevecenlikle bakamıyoruz. Çünkü onların bize emanet ettiği Cumhuriyeti hepimiz gereği gibi koruyabildik mi diye başımızı öne eğip düşünmek mecburiyetindeyiz. Ama ben inanıyorum ki kışın bugününde, bu soğuk gecede Akçay’da binlerce insan toplanıp “Türkiye laiktir, laik kalacak” diye bağırabiliyorsa, “Laik demokratik Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız”  diye haykırıyorsa, bu ülkeyi yeniden anti demokratik bir yapıya döndürüp, Cumhuriyetten vazgeçerek tekrar başka yönlere çekmek isteyenlerin heveslerinin kursağında kalacağına inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak isteyenlere karşı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere “Seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!” diyordu. Bir kez daha bu meydandan haykırarak Ankara’dakilere sesimizi duyurmak istiyorum. Ne yarsanız yapın, ne söylerseniz söyleyin, Misakı Milli sınırlarınızı bölemeyeceksiniz, laik demokratik Cumhuriyeti yıkamayacaksınız. Ne olursa olsun onların kanları ve canları pahasına kurarak bizlere bıraktıkları bu emaneti, en az onların bizlere bıraktıkları gibi çocuklarımıza, torunlarımıza pırıl pırıl ve tertemiz devredeceğiz. Ön büyük bayram olan Cumhuriyetimizi önümüzde ki yıllarda toplumun tüm kesimleri ile Cumhuriyete yakış bir bayram olarak kutlayacağımıza inanıyorum. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından Özgün Müziğin ünlü ismi Ali Altay sahne aldı. Cumhuriyet ile ilgili marşlar başta olmak üzere özgün müzikten eserler seslendiren Altay’ın şarkıları ile katılan binlerce kişi Cumhuriyeti coşku içerisinde kutladı. Konser hep birlikte 10. Yıl Marşı’nın söylenmesi ile sone erdi. 

Fener alayı ve konsere Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Özgirgin, Mehmet Ertaş, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894