• BIST 10218.58
  • Altın 2444.726
  • Dolar 32.1576
  • Euro 34.741
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Dikili'de Zafer Bayramı Coşkusu

Dikili'de Zafer Bayramı Coşkusu
30 Ağustos Zaferi'nin 94. yılı Dikili'de coşkulu törenlerle kutlandı. ‘Zaferin Işığında Şehitlere Saygı ve Cumhuriyet Bağlılık Yürüyüşü’ ile başlayan ve Yolcu Bilginç konseri ile son bulan etkinliklere yer alan binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayrakla

30 Ağustos Zaferi'nin 94. yılı Dikili'de coşkulu törenlerle kutlandı. ‘Zaferin Işığında Şehitlere Saygı ve Cumhuriyet Bağlılık Yürüyüşü’ ile başlayan ve Yolcu Bilginç konseri ile son bulan etkinliklere yer alan binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle geceye renk kattı. 

Dikili Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Şehit Sami Akbulut Caddesi'nde, ‘Zaferin Işığında Şehitlere Saygı ve Cumhuriyet Bağlılık Yürüyüşü’ düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından Cumhuriyet sevdalıları, Dikili Atatürk Meydanı'nda zafer türkülerinin coşkuyla söylendiği, Yolcu Bilginç konserinde buluştu. Konser öncesi bir konuşma yapan Başkan Tosun “94 yıl önce Cumhuriyetçi-yurtsever atalarımızın ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bozduğu kirli işbirliklerini, emperyalist kuşatmayı, bugün de Mustafa Kemal'in askerleri bizler aynı bilinç ve aynı inançla bozacağız. Kararlıyız ” dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenine ilişkin gönderdiği mesajı da, törenlere katılan vatandaşlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

BİNLERCE DİKİLİLİ KATILDI
Dikili Belediyesi, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi kentte 30 Ağustos Zaferi’nin şanına yakışır bir kutlama programı düzenledi. Dikilililerin akın ettiği etkinlikler Şehit Sami Akbulut Caddesi'nde gerçekleştirilen 'Zaferin Işığında Şehitlere Saygı ve Cumhuriyet Bağlılık Yürüyüşü' ile başladı. Saat 20.30'da Bülent Ecevit Meydanı'nda bir araya gelen Atatürkçü Dikilililer, ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle binlerce Dikilili, zafer marşları söyleyerek, Atatürk'e, Cumhuriyete, demokrasiye bağlılık ve şehitleri anma sloganları atarak Dikili Atatürk Meydanı'na yürüdü. Dev Türk Bayrağı ile Atatürk posterinin taşındığı korteje Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'la birlikte CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenel, Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. 

YOLCU BİLGİNÇ SÖYLEDİ ALANDAKİLER COŞTU
Kortejin Dikili Atatürk Meydanı'na varması ile adeta yer yerinden oynadı. Sunumunu Serpil Taşel’in yaptığı etkinlikte sahne türkülerin usta sesi Yolcu Bilginç de söylediği ezgilerle alanı dolduran binlerce Dikililiye, unutamayacağı bir gece yaşattı. Heyecanın ve coşkunun doruklarda olduğu gecede duygusal anlarda yaşandı. Türkülerin usta sesi Yolcu Bilginç'in, 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' türküsünü tüm konuklarla birlikte söylemesi ile son buldu. Gecede ayrıca Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadeleyi dramatize eden tek kişilik oyunu ile sanatçı Eyüp Gülmez de sahne aldı.

“KARARLIYIZ, EMPERYALİSTLERE VE İŞBİRLİKÇİLERİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ”
Etkinlikte bir konuşma yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “94 yıl önce bugün başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, emperyalist güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek Anadolu topraklarının işgal edilemeyeceğini bölünmeyeceği ilan etmişti. Bu nedenledir ki; 30 Ağustos, emperyalist güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin bir araya geldiği, omuz omuza mücadele vererek zafer destanının yazıldığı günün adıdır. 30 Ağustos sadece bir askeri başarı değil aynı zamanda 94 yıl önce Türk halkının Cumhuriyete ve demokrasiye giden aydınlık yolun başlangıcı, Atatürk ilke ve devrimlerinin temelinin atıldığı gündür. Ülkemiz son dönemde maalesef karanlık bir süreçten geçmekte. Yakın coğrafyamızda olduğu gibi, ülkemizde terör olayları her geçen gün daha tırmanmaktadır. Öyle ki, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na gerçekleştirilen hain saldırı da olduğu gibi, tüm terör saldırılarında birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen bazı güçler olduğunu daha net görüyoruz. Bu karanlık güçlerin amacı Laik, Demokratik, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkıp yerine bir ‘bölücü- ayrılıkçı-şeriat devleti’ kurmaktır. 94 yıl önce Cumhuriyetçi-yurtsever atalarımızın ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bozduğu kirli işbirliklerini, emperyalist kuşatmayı, bugün de Mustafa Kemal'in askerleri bizler aynı bilinç ve aynı inançla bozacağız. Kararlıyız. Vatanımızı bölmek isteyenlere, laik demokratik Cumhuriyetin kazanımlarını geriletmeye çalışanlara karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Mustafa Kemalin askerleri olarak, emperyalizmin uşaklarına, yobazlara, gericilere, bölücülere inat; inadına barış, inadına kardeşlik, inadına Cumhuriyet, inadına tam bağımsız Türkiye diyoruz” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894