• BIST 10267.09
  • Altın 2411.913
  • Dolar 32.3139
  • Euro 34.8106
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Dağcılar Çıkarken, Mağaracılar İniyor

Dağcılar Çıkarken, Mağaracılar İniyor
Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKSDB) bünyesindeki öğrenci toplulukları, okulların açılmasıyla birlikte tanıtım faaliyetlerine başladı.

Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKSDB) bünyesindeki öğrenci toplulukları, okulların açılmasıyla birlikte tanıtım faaliyetlerine başladı. 

Her ilgi alanına hitap eden birçok kulübün yer aldığı tanıtım günlerine öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Topluluklar, yeni üyeler kazanabilmek için Ege Üniversitesi Kapalı Spor Salonu önünde stantlarını açtı. 7 Ekime kadar spor salonu önünde kalacak olan stantlar, 10 Ekimden 14 Ekime kadar Ege Üniversitesi Kapalı Olimpik yüzme havuzu önünde yerini alacak.
 
“FOTOĞRAF İLE İLGİLENEN HERKESİ BEKLİYORUZ”
Ege Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu (EFOT) Başkanı Uğur Durmuş, “Dönem içinde fotoğraf ile alakalı geziler düzenleyip, yeni gelenlere temel fotoğraf eğitimleri verip sergiler açarak gelişmelerine katkı sağlıyoruz. Geçen senelerde çekmiş olduğumuz fotoğraflarımızı, düzenlediğimiz etkinliklerden eğlenceli karelerimizi stantlarımızın önünde sergileyip üye toplamak için kullanıyoruz. Ayrıca arkadaşlarımıza analog fotoğraf makineleri verip, tab etmek işlemindeki araç ve gereçleri göstererek ilgi çekmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz senelere göre şimdilik talep daha az fakat biz fotoğraf  ile ilgisi olan herkesi mutlaka bekliyoruz.” dedi.

“BİZİM KULÜBÜMÜZ İNSANLARDA MERAK UYANDIRIYOR”
Stantlar arasında en çok dikkat çekenlerden biri olan Ege Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu (EMAK) da okula yeni başlayan öğrencilerin ilgisini toplayabilmek için kalabalık içindeki yerini aldı. Dikkatleri kulübün mağara gezilerinde kullanılan araç gereçlerin yardımıyla kendini ağaca sabitleyen EMAK üyesi Mehmet Çalışkan ile çekmeyi başardılar. Kulüp başkanı Ümit Günhan, yeni dönemle ilgili şunları aktardı; “Bu sene kulübümüzün 21. yılı. İnsanlar kulübümüzü dağcılıkla karıştırabiliyor. Fakat onlar çıkarken biz iniyoruz diyebiliriz. Diğer kulüpler daha çok bilinmesine rağmen biz insanların ilgisini çekip merak uyandırmayı amaçlıyoruz. Yükseklikten, böceklerden ve yarasalardan korktukları için katılamayacaklarını söyleyenler de oluyor”. 

Genel olarak Ege Bölgesi’ndeki mağaraları araştırdıklarını söyleyen Günhan, bu dönemin ilk etkinliği olarak Urla\İnkaya Mağarası’na gezi düzenleyeceklerini belirtti.  EMAK, üyelerini eğitmek ve mağaracılığı sevdirmek için hafta sonları İzmir çevresindeki mağaralara geziler de düzenliyor. / EGE BASIN GRUBU / Özlem Ateş-Nuray Oğuz

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894