• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Cumhuriyetin 100.Yılı Aliağa’da Coşkuyla Kutlanacak

Cumhuriyetin 100.Yılı Aliağa’da Coşkuyla Kutlanacak
Cumhuriyetin 100. yıl dönümü Aliağa’da düzenlenecek tören, gösteriler, fener alayı ve Nilüfer konseriyle kutlanacak.

cumhuriyet-aliaga-04.jpg

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunumuyla başlayacak. Ardından Aliağa Kabristanlığındaki şehitlik ziyaret edilecek.

100. yıl kutlamaları 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 09.30’da kaymakamlık makamında tebrikat töreniyle devam edecek. Devamında ise geniş kapsamlı kutlama programı saat 10.30’da Aliağa Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası protokol konuşmaları yapılacak. Protokol konuşmalarının ardından ‘Cumhuriyetimizin 100.Yılı’ konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmaları ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen atletizm, basketbol ve masa tenisi turnuvalarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlenecek. Alia Park Atlı Spor Kulübü ile Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Motorlu Yunus Ekipleri tören geçişi yapacak. Anasınıfı öğrencilerinin gösterisi, Aliağa Belediyesi Spor Okulları gösterisi, Atatürk İlkokulu 2.Sınıf öğrencilerinin yaşasın Cumhuriyet isimli gösterisi, Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü Taekwondo sporcularının gösterisi, Cumhuriyet İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerinin hazırladığı ‘Sonsuza Dek Cumhuriyet’ isimli gösterisi, Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin cimnastik gösterisi ve Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan halk oyunları gösterisi programa renk katacak. Aliağa Atatürk Stadyumu’ndaki program tören geçişiyle son bulacak.

Aliağa Belediyesi’nden 100.Yıl Korteji
Gündüz gerçekleştirilen resmi programın ardından kutlamalar akşam Aliağa Belediyesi öncülüğünde organize edilecek Cumhuriyet Fener Alayı ve korteji ile devam edecek. Saat 18.30’da ENKA Spor Salonu önünden başlayacak fener alayında Aliağalılar, bando ve marşlar eşliğinde, ellerinde meşaleler ve bayraklarla Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’na yürüyecek. Kortejin konser alanına varmasıyla birlikte 100.yıla özel olarak gerçekleştirilecek drone gösterisi izleyenlere keyifli anlar yaşatacak.

Aliağa, Cumhuriyetin 100.Yılını Nilüfer Konseriyle Kutlayacak
Aliağa Belediyesi tarafından hazırlanan cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarında coşku, Türk pop müziğinin önde gelen yorumcularından Nilüfer konseriyle zirveye ulaşacak. Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda saat 20.30’da sahne alacak olan Nilüfer, hafızalara kazınan unutulmaz şarkılarını Aliağalılar için söyleyecek. 

cumhuriyet-aliaga-03.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894