• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Cereyan 2017'de Beyaz Perdede

Cereyan 2017'de Beyaz Perdede
Hasan Eser / Yeni Vizyon Gazetesi

CEREYAN 2017'DE BEYAZ PERDEDE

Türkiye'nin istikbal vaat eden genç yönetmenlerinden Mert Dikmen’in yazıp yönettiği ‘Cereyan’ adlı sinema filminin çekimleri tamamlandı.

Çekimleri büyük ölçüde Sapanca’daki bir dağ evinde gerçekleştirilen psikolojik gerilim türündeki film, genç psikoloji öğrencisi Aylin ve sorunlu bir geçmişe sahip olan Cavit’in hikâyesini konu alıyor.

Green Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği filmin başrollerinde; Murat Yatman,  Pınar Bibin ve Salih Bademci gibi deneyimli oyuncular yer alıyor.  Jenerik müziği ise usta müzisyen Metin Özülkü’ye ait olan filmin,  2017 yılının ilk aylarında izleyici ile buluşması bekleniyor.

‘Cereyan’ın başrol oyuncularından Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Yatman, ‘Acı Hayat’, ‘Emret Komutanım’, ‘Stajer Mafya’ gibi dizi ve sinema filmlerinden tanınıyor. Pınar Bibin, TRT’de yayınlanan ‘Baba Candır’   dizisinin sevilen karakteri Şebo’yu canlandırırken,  ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ ile tüm Türkiye'nin tanıdığı Salih Bademci de şu sıralar ‘Kiralık Aşk’ dizisi ile izleyici ile buluşmayı sürdürüyor.

pinar-bibisn.jpgBüyük beğeni toplayan fragmanıyla; Türk korku sinemasına farklı bir boyut kazandıracağa benzeyen filmin konusu şöyle:  “Üniversitede, psikoloji bölümü 2. sınıfta okuyan genç Aylin; geceleri internet üzerinden insanlara terapi sağlayarak, kendisine de pratik yapmaktadır. Bir gece onu Cavit Demir adında tuhaf bir adam arar. Cavit; 7 yaşındaki kanser hastası oğlunun ölümüne sebep olmuştur ve bu yüzden bunalımdadır.

Aylin Cavit’i bilgileri doğrultusunda telkin etmeye çalışırken, onu yanlış yönlendirir ve kafasına kendisini öldürme fikrini sokar. Tam onu vazgeçirmek için çabalarken internet bağlantısı kesilir ve Aylin’in ekranında Cavit’in kafasına dayadığı silahlı görüntüsü donup kalır.murat-yatman.jpg

Bunun üzerine Cavit’in ölüp ölmediğini öğrenmek isteyen Aylin, terapi sırasında aldığı bilgiler doğrultusunda internetten araştırmalar yapar ve sonunda Cavit’in Sapanca’daki dağ evine gitmeye karar verir.

Eve ulaştığında Cavit’in kendisini öldürmeye cesaret edemediğini gören Aylin rahatlasa da, onun bunu hala yapmaya kararlı olduğunu öğrenir. Cavit’i bu intihar düşüncesinden vazgeçirmeyi görev benimseyen Aylin, o evde kaldıkça Cavit’in geçmişi hakkındaki gerçeklerin daha farklı olduğunu anlar ve işler iyice karmaşık bir hal alır. Çünkü uzun zamandır ilk defa biriyle iletişim kuran bu tuhaf adamın, Aylin’i göndermeye hiç niyeti yoktur...”

Öte yandan Mert Dikmen'in bu senaryoyu yaşanmış bir olaydan esinlenerek yazdığı alınan notlar arasında

MERT DİKMEN GELİYOR

Beyaza Boyanmış Siyah Kelimeler, Sadece Aşk, Aşk Ruleti, Zamansız, Melek gibi Türkiye’de ve Dünya’daki festivallerde başarılar elde eden birçok kısa filme imza atan Mert Dikmen,  kamuoyunda geleceğin en iyi yönetmeni olmaya aday gösteriliyor. Kısa filmlerinde, Sinem Öztürk, Murat Serezli, Salih Bademci, Turgay Tanülkü, Selen Seyven, Murat Yatman ve Pınar Bibin gibi isimlerle çalışan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Sinema-TV Bölümü mezunu olan Mert Dikmen, bir çok viral reklam, video klip gibi projelere yönetmen olarak imza attı.  BKM’nin yapımcılığını yaptığı Fırıldak Ailesi sinema filminin yardımcı yönetmenliğini üstlenen genç yönetmen, TRT Çocuk kanalında yayınlanan Çınar dizisinin de yönetmenliğini yaptı. Yönetmen ve senarist kimliğinin yanı sıra müzisyen kimliğiyle de öne çıkan Dikmen’in ‘Güneş Sana Doğuyor’ isimli, söz ve müziği kendisine ait 9 parçadan oluşan bir de dijital albümü bulunuyor.  Dikmen, ilk uzun metrajlı filmi ‘Cereyan’ın ardından, T.C. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden senaryo yazım desteği alma hakkı kazandığı yeni filmi Fısıltı için de çalışmalarını sürdürüyor.  

OYUNCULAR

Cavit: MURAT YATMAN: (Acı Hayat, Mühürlü Köşk, Emret Komutanım, Stajer Mafya)

Aylin: PINAR BİBİN:    (Baba Can'dır - Halen devam etmekte.)

Genç: SALİH BADEMCİ:    (Barda, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Kiralık Aşk)

KÜNYE ÖZETİ

YÖNETMEN-SENARİST: Mert Dikmen YAPIMCI: Serhat Çelebi (Green Pictures)

UYGULAYICI YAPIMCI: Ömer Sinir GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Alican Akgün MÜZİSYEN: Yekta Tez JENERİK MÜZİĞİ: Metin Özülkü YÖNETMEN YARDIMCISI: Görkem Abasız GÖRSEL EFEKTLER: Tansu Ergene

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hava Muhalefeti’ne İzmir’de Coşkulu Gala17 Nisan 2023 Pazartesi 11:24
  • Yepyeni Emre Altuğ!13 Nisan 2023 Perşembe 10:56
  • Buray Fala Falcıya “Tövbe” Dedi!28 Kasım 2022 Pazartesi 09:17
  • Müstakbel Damat Haftanın En Çok İzlenen Komedi Filmi Oldu19 Kasım 2022 Cumartesi 10:01
  • "HAZİNE" 4 Kasım'da Sinemalarda31 Ekim 2022 Pazartesi 11:35
  • Fikret Ve Asım Yeniden!26 Ekim 2022 Çarşamba 09:20
  • Kutsal Damacana ‘Müjde'si11 Ekim 2022 Salı 09:26
  • “GARİP BÜLBÜL NEŞET ERTAŞ”ın Oyuncu Kadrosu Belli Oldu23 Haziran 2022 Perşembe 16:09
  • Times’a Serdar Ortaç’lı dev açılış23 Haziran 2022 Perşembe 14:42
  • Zeynep Casalini Kamera Karşısına Geçti23 Haziran 2022 Perşembe 14:32
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894