• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Başkan Soyer İzmir Körfezi’nde tüple dalış yaptı

Başkan Soyer İzmir Körfezi’nde tüple dalış yaptı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Körfezi'ndeki temizlenme sürecini takip etmek ve su altındaki canlı yaşamını gözlemlemek için Güzelbahçe Halk Plajı'ndan tüplü dalış yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Körfezi'ndeki temizlenme sürecini takip etmek ve su altındaki canlı yaşamını gözlemlemek için Güzelbahçe Halk Plajı'ndan tüplü dalış yaptı. Dalış sırasında mor boncuk mercanıyla karşılaşan Başkan Soyer, “Giderek temizlenen, her geçen gün bir parça daha renklenen Körfez’imiz var. Bunun gururunu yaşıyorum. Körfez temizlendikçe daha da türler çoğalacak. Çok daha pırıl pırıl günler göreceğiz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla hız kazanan İzmir Körfezi'ndeki temizlenme süreci sualtı görüntülerine de yansıyor. İzmir Körfezi'ndeki durumu gözlemlemek için Güzelbahçe İkinci Liman Halk Plajı'ndan saat 07.00 sularında tüplü dalış yaparak su altındaki canlı yaşamı inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mor boncuk mercanıyla karşılaştı. 

Çok daha pırıl pırıl günler göreceğiz
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sualtı Görüntüleme Takımı Kaptanı Murat Kaptan ve ekibi ile suyun altında incelemelerde bulunan Başkan Soyer, "İzmir Körfezi'nin temizlendiğinin kanıtı mor boncuk mercanının olduğu noktaya daldık. Bugün yaptığımız bu dalışta su altından çektiğimiz fotoğraflarda görüyoruz ki Körfez'deki canlı hayat çeşitlenerek devam ediyor. Giderek temizlenen, her geçen gün bir parça daha renklenen Körfez’imiz var. Bunun gururunu yaşıyorum. Körfez temizlendikçe daha da türler çoğalacak. Çok daha pırıl pırıl günler göreceğiz" dedi.

Mor mercan deniz temizliğinin bir göstergesi
Murat Kaptan ise, “Yaklaşık üç sene önce bu noktada dalış yaptığımda mor boncuk mercanından sadece iki üç dal vardı. Bu kayaların üstü şimdi mercan ile sarılmış. Mor mercan deniz temizliğinin bir göstergesidir. Bu çok iyiye işarettir. Çünkü oksijen, ışık geçirgenliği varsa ve deniz temizse o canlı yaşayabilir” diye konuştu. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894