• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Güreşte Dünya Üçüncüsü

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Güreşte Dünya Üçüncüsü
Balıkesir Büyükşehir Belediyespor güreşçisi Doğukan Kalaycı, Gürcistan'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası'nda 3. oldu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR GÜREŞTE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor güreşçisi Doğukan Kalaycı, Gürcistan'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası'nda 3. oldu. Şampiyon güreşçi, kazandığı madalyayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a hediye ettiğini açıkladı.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapılan Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası'na katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor güreş takımından Doğukan Kalaycı, 69 kg.'da üçüncülük için çıktığı minderde Japon rakibini sayı ile yenerek madalya kazandı. Dünya 3.'sü olarak bronz madalyanın sahibi olan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor güreşçisi Doğukan Kalaycı, bu başarısıyla Türkiye'nin de gururu oldu.

Türkiye Şampiyonası'nda şampiyon olup milli takıma seçilen Doğukan kalaycı Azerbeycan'da ve İzmir'de yapılan uluslararası turnuvalarda şampiyon olarak Türk Milli Takımına seçildi. Haziran ayında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 3.'sü olan Doğukan Kalaycı, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Dünya Şampiyonası'nda hem Balıkesir'i hem ülkemizi başarıyla temsil etti.

Öte yandan, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Türk Milli Takımına iki sporcu veren tek kulüp oldu. Sporculardan 54 kg.'da Tolga Akyüz Türkiye'deki şampiyonlar ile uluslarası turnuvalarda şampiyon olarak milli takıma girdi. Tolga Akyüz Tiflis'teki Dünya Şampiyonasında rakiplerine yenilerek madalya alamazken, Doğukan Kalaycı'nın başarısı milli takım ile beraber Balıkesir'de de büyük bir sevinç ile karşılandı.

ŞAMPİYONDAN BAŞKAN UĞUR'A TEŞEKKÜR

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor güreşçisi Doğukan Kalaycı, Gürcistan'da elde ettiği Dünya 3.'lüğü dolayısıyla mutlu ve gururlu olduğunu ifade ederken başarısını ve bronz madalyasını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a armağan etti. “bize babalık yapıp arkamızda durdu” dediği Başkan Uğur'a özellikle teşekkür eden şampiyon güreşçi Doğukan Kalaycı, “Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazandım. Bu madalyamı ülkeme, vatanıma armağan ediyorum sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübüme ve özellikle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Ahmet Edip Uğur'a hediye ediyorum. Bize maddi ve manevi hiçbir destekten kaçınmayan, bize babalık yapan, arkamızda duran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur'a buradan teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gürcistan'daki Dünya Güreş Şampiyonası'nda Büyükşehir Belediyespor Güreşçilerini yalnız bırakmayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İrfan Sarıgül, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Şinasi Yılmaz ve Karesi Belediyesi'nden Hüseyin Adın Büyükşehir Belediyespor Kulübünü temsilen gittikleri şampiyonada Dünya 3.'sü olan şampiyon güreşçiyi kutladılar.

BAŞKAN UĞUR KUTLADI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şampiyon güreşçiyi başarısından dolayı kutladı. Başkan Uğur, “Gürcistan'ın başkenti Tiflis’te yapılan Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonasında 69 kg’da dünya üçüncüsü olan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'umuzun güreşçisi Doğukan Kalaycı'yı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi./Ege Basın Grubu

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894