• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

ASTOK'tan " Soykırıma Hayır Filistin'e Destek, Siyonizme Lanet" mitingi

ASTOK'tan " Soykırıma Hayır Filistin'e Destek, Siyonizme Lanet" mitingi
İzmir in Aliağa ilçesinde İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki devam ediyor.

İzmir in Aliağa ilçesinde İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki devam ediyor. Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve mazlum Filistin halkına destek olmak için Aliağa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOK ) tarafından “"Soykırıma Hayır, Filistin'e Destek, Siyonizme Lanet" mitingi düzenlendi.

Demokrasi Meydanı’nda programda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, İsrail'in saldırılarını kınadı.
Mitinge  katılanlar ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile "soykırıma hayır! Filistine destek  Siyonizme Lanet, "Siyonist İsrail Filistin’den defol", "Direnişe Bin Selam ,Zulme Sesiz Kalma,  Bebek Katili İsrail" Program İstiklal marşı okunması ve günün anlam ve önemi dair  konuşmalardan sonra  Yalı camisi Müezzini  Kerem Şisman tarafından  Sela’nın okumasının ardından bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

sto-filistin-05.jpg

Programda Aliağa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına  basın açıklaması yapan  platform sözcüsü Yasin Keskin , Bütün  Dünyanın İsrail'ine hukuk tanımaz ve had bilmez zulrnüne karşı sessiz kaldığını vurgulayan Keskin  Bu sessizliğin   artık katil İsrail'e ikrar mahiyetinde bir desteğe dönüşerek ve gün geçtikçe zulmünün şiddetini arttırrnasına neden olduğunu söyledi. 

sto-filistin-04.jpg
Sözcü Yasin Keskin “ABD'nin başını çektiği İsrail destekçisi Batılı ülkeler bu vahşet karşısında da ikircikli açıklamalar yapmış, Siyonistleri kınamaktan imtina etmiş, saldırının faili hakkında saptırıcı açıklamalar yapmıştır. Üstelik ABD, soykırımda kullanılan silahları İsrail'e göndermeye devam edeceklerini utanmazca beyan etmişti” dedi.
“Soykırımı meşrulaştırmaya çalışanlarda, şaşırmış durumdalar.”
İsrail’in Amerika Birleşik devletlerin  kendisine verilen şartsız ve kayıtsız desteği firsata dönüştürdüğünü  ve bütün dünyanın dehşet  verici bir öfkeyle izlediği hastane saldırısını hem de açıkça bir katliam amaçlayarak en yıkıcı füzelerle gerçekleştirdiğini dle getiren Keskin” Yalan haberlerle, dezenformasyonla, algı operasyonlarıyla direnişi karalayan ve soykırımı meşrulaştırmaya çalışanlarda, şaşırmış durumdalar. Artık hakikati nasıl örteceklerini bilemiyorlar. Yaşanan vahşetin farkında oldukları için ve bunu dünya kamuoyuna izah edemeyeceklerini bildikleri için inkar ediyorlar. Oysa  bütün dünya İsrail ve destekçilerinin kirli yüzünü bir kez dahi bütün çıplağıyla gördü.” ifadelerine yer verdi.
 basın açıklamasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti , ilahiler ile  Sinevizyon gösterisi ile devam eden miting İzmir Diaynetsen  2 nolu şube başkan yardımcı  ve Fatih Camisi İmam Hatibi Gazali Ateş’in tarafından M İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler ve Mehmetcik için dua edilerek son buldu .
Mitinge , Aliağa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcilerin yanı sıra  AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Demir, MHP Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir,  Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

sto-filistin-03.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894