• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Alto Başkanı Ertürk, Cumhuriyet'in 100'üncü Yılını Kutladı

Alto Başkanı Ertürk, Cumhuriyet'in 100'üncü Yılını Kutladı
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Cumhuriyetin 100. Yılı’nın kutlandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir açıklama yayımladı.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Cumhuriyetin 100. Yılı’nın kutlandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir açıklama yayımladı.

Başkan Ertürk yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz. Heyecanlı ve çok gururluyuz. Türkiye Cumhuriyeti olarak güçlü bir mazinin birikimi ile yeni bir asra “merhaba” diyoruz. Ülkemizin 100. Yaşı kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşasın.

29 Ekim 1923 tarihinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle Cumhuriyet ilan edildi. Atatürk’ün söylediği bu sözün yüzüncü yılında, Ulusal egemenliğin, demokrasinin, ulus bilincinin, özgür aklın, birey olmanın, fırsat eşitliğinin, kadın haklarının, çağdaş hukukun, kültür-sanatın, akılcı ve bilimsel eğitimin, ekonomik kalkınmanın, uygar yaşamın ve barışın güvencesi Cumhuriyet, istiklâl mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseri olmuştur.

29 Ekim 2023’te bizim için demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık içinde bir vatan anlamına gelen Cumhuriyet’in 100. yılını kutluyoruz. Bizim için Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılına nasıl başlayacağımız ve bu yeni yüzyılın ilk yıllarında nasıl bir temel atacağımız çok stratejik bir öneme sahip. Atatürk’ün, Cumhuriyet’in 10. yılında söylediği ‘Az zamanda çok ve büyük işler yaptık’ sözünden ilhamla, aynı azim ve kararlılıkla bundan sonraki yıllarda da az zamanlara çok ve daha büyük işleri sığdırmak zorundayız.

Cumhuriyet, bize birçok fırsat ve imkan sunmuştur. Eğitim, sağlık, adalet, ekonomi gibi alanlarda önemli gelişmeler yaşanmıştır. Cumhuriyet sayesinde kadınlarımız, erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur.
Cumhuriyet, aynı zamanda bize bazı sorumluluklar da yüklemektedir. Bu sorumluluğun farkında olarak, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak için elimizden geleni yapmalıyız.

Cumhuriyetimizi korumanın yolu, onu iyi anlamak ve benimsemekten geçiyor. Cumhuriyetimizin değerlerini öğrenmeli, genç nesillere öğretmeli ve bunları özümseyerek yaşamaya çalışmalıyız. 
Cumhuriyetimizin bizlere mirası olan temel değerlerimiz var. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olması, demokrasi, adalet, insan hakları, barış gibi; bu değerleri benimseyerek, Cumhuriyetimizi daha da ileriye taşıyabiliriz.

Ülkemiz için önemli bir kilometre taşı olan Cumhuriyetimizin 100. yılında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ‘Kurtuluş Savaşı’ kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Cumhuriyetin 100. yılında Aliağa’nın Geleceği
İlçemiz antik çağlarda bile liman ve ticaret kenti olarak varlığını sürdürmüş ancak, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana çok önemli bir gelişim göstermiş ve bugün cazibe merkezi haline gelmiştir. Cumhuriyetimizin temel değerleri ile birlikte bugünkü gücüne ulaşan şehrimizin, aynı şevk ile akıl ve bilimin ışığında gideceği daha çok yolu var.

Aliağamız, Türkiye ekonomisinde sanayi ve ticaret denilince akla ilk gelen merkezler arasında yer almakta, ayrıca dış ticaret ve liman operasyon gücüyle Ege Bölgesi’nin ve Ülkemizin dünyaya açılan kapısı konumundadır. İlçemizin mevcut ekonomik ve jeostratejik potansiyeli ile birlikte önümüzdeki kısa, orta ve uzun vadelerde yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun bir şekilde ilgisini çekmeye devam edecektir.

Aliağa, ekonomik gücünün yanı sıra sahip olduğu doğal güzellikleriyle, doğasıyla, güzel iklimi, verimli toprakları ve kültürel değerleriyle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da cazibe merkezi olacaktır. Koyduğumuz bu hedeflere ulaşmada Kentimizin gençlerine önemli görevler düşüyor. Gençlerimiz, Cumhuriyetimizin değerlerini benimseyerek, Aliağamızı daha da ileriye taşıyacaklarına olan inancım sonsuz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da hep birlikte azimle çalışarak, şehrimizi daha da güzel bir şehir, hatta “İL” olarak görelim. 

Bu vesileyle Cumhuriyetimizi ilan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizi kuranlara ve O’nu yüceltenlere minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894