• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Yunanistan’dan En İyi Genç Erkek Oyuncu Ödülü

Yunanistan’dan En İyi Genç Erkek Oyuncu Ödülü
Antalya’nın ulusalda “En İyisi” olan Mavi Bisiklet 19.Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali’nden iki büyük ödülle döndü: “En İyi Genç Erkek Oyuncu Ödülü” ve “Yunanistan Film Kulüpleri Birliği Özel Ödülü”

Antalya’nın ulusalda “En İyisi” olan Mavi Bisiklet 19.Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali’nden iki büyük ödülle döndü:  “En İyi Genç Erkek Oyuncu Ödülü” ve “Yunanistan Film Kulüpleri Birliği Özel Ödülü”

Katıldığı tüm festivallerde övgüler alan ve birçok ödüle layık görülen Mavi Bisiklet’in başrol oyuncusu Selim Kaya, canlandırdığı Ali karakterindeki başarılı oyunculuk performansıyla 19. Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali uluslararası jürisi tarafından uzun metrajda ‘En İyi Genç Erkek’ ödülüne layık görüldü. Filmin çekildiği Akşehir-Konya’da gerçekleştirilen ön çalışmalar sırasında düzenlenen eğitimlere katılan 400 çocuktan biri olarak başrole seçilen Kaya, karakterini çok hassas bir şekilde yansıtmış olması sebebiyle jürinin dikkatini çekmeyi başardı. 3-10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Festivale 120’nin üzerinde film katılmış ve 12 film yarışmaya seçilmişti.

Avrupa’nın önde gelen festivallerinden birisi olan 19. Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali’nde Mavi Bisiklet ayrıca ‘minimalist yönetmenlik tarzı ve güçlü senaryosu gerekçeleriyle’ ‘Yunanistan Film Kulüpleri Birliği Özel Ödülü’nün de sahibi oldu. Ödülleri Mavi Bisiklet’in yapımcısı ve ortak senaristi olarak festivale katılan Nursen Çetin Köreken teslim aldı. Köreken kazandıkları ödüllerle ilgili şunları söyledi:

“Bu yıl çağdaş dünyada demokrasiyi ve özgürlüğü geliştirmek konseptiyle düzenlenen 19. Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali’nde Mavi Bisiklet ile yer almaktan ve festivale katılan tek Türk filmi olarak ülkemizi temsil etmekten fazlasıyla mutluyken bu iki güzel ve anlamlı ödüle layık görülmek mutluluğumuzu ikiye katladı. Filmin ön yapım aşamasında Akşehir ve çevre köylerinde yaşayan 400 çocuğa ulaşarak onlarla iki yıl boyunca sinema üzerine kendi geliştirdiğimiz özel bir eğitim programıyla drama çalışmaları yaptık. Bu çocuklardan biri olarak filmde başrolde yer bulan Selim’in çocuk ve adalet kavramlarını Ali karakteriyle çok iyi yansıtacağından emindik ve bu zamana kadar katıldığımız tüm festivallerde hem Selim hem diğer oyuncularımız çok beğinilmişti. Böyle önemli bir festivalde Selim’in ‘En İyi Genç Erkek Oyuncu’ ödülünü kazanmasının yanı sıra Mavi Bisiklet’in ‘Yunanistan Film Kulüpleri Birliği Özel Ödülü’nün de sahibi olmasından ve ülkemizi uluslararası arenada layıkıyla temsil etmekten gurur duyuyoruz.”

Çekimlere üç gün kala başrol hariç tüm rollerin belli olduğunu, Ali karakterini canlandıracak çocuk için ise bir son izleme sonrası karar verdiğini dile getiren yönetmen Ümit Köreken konuyla ilgili şunları söyledi;

“Başrolü oynayabilecek birkaç alternatif vardı. Çalıştığımız çocukların videosunu bir kez daha izledim ve nihayi kararımı vererek Selim’i seçtim. Başrol oynamayı sadece bir hayal olarak gören Selim (Ali) kendisinin seçilmesine çok şaşırdı. Ben Selim’in rolün altından kalkacağına emindim. Akşehir’in bir köyünden ona ulaşmıştık ve çalışmalar boyunca genel olarak sessiz kalmıştı. Fakat o sessizliğinin altında çok güçlü bir yapısı vardı. Aynı zamanda becerikli ve algılaması çok yüksekti. Selim’in bu ödülü fazlasıyla hak ettiğine inanıyorum. Mavi Bisiklet'te rol alan Selim ve diğer tüm çocuk ve gençler filmde rol almak dışında bir filmin nasıl yapıldığını deneyimleme imkânı da buldular. Hayallerin imkân verildiğinde çalışılarak gerçekleşebileceğini gördüler. Tüm bu sürecin onların yaşamlarında bambaşka bir farkındalık oluşturacağını düşünüyorum.”

Köreken ‘Yunanistan Film Kulüpleri Birliği Özel Ödülü’nün de önemini vurgulayarak bu ödüle de layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerini tamamladı. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hava Muhalefeti’ne İzmir’de Coşkulu Gala17 Nisan 2023 Pazartesi 11:24
  • Yepyeni Emre Altuğ!13 Nisan 2023 Perşembe 10:56
  • Buray Fala Falcıya “Tövbe” Dedi!28 Kasım 2022 Pazartesi 09:17
  • Müstakbel Damat Haftanın En Çok İzlenen Komedi Filmi Oldu19 Kasım 2022 Cumartesi 10:01
  • "HAZİNE" 4 Kasım'da Sinemalarda31 Ekim 2022 Pazartesi 11:35
  • Fikret Ve Asım Yeniden!26 Ekim 2022 Çarşamba 09:20
  • Kutsal Damacana ‘Müjde'si11 Ekim 2022 Salı 09:26
  • “GARİP BÜLBÜL NEŞET ERTAŞ”ın Oyuncu Kadrosu Belli Oldu23 Haziran 2022 Perşembe 16:09
  • Times’a Serdar Ortaç’lı dev açılış23 Haziran 2022 Perşembe 14:42
  • Zeynep Casalini Kamera Karşısına Geçti23 Haziran 2022 Perşembe 14:32
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894